STUBLJAR, SEVER, KNEŽEVIĆ

I poznata HTV-ova lica šetala policiju po Zagrebu

03.03.2011 u 15:01

Bionic
Reading

Broj prosvjednika iz prosvjeda u prosvjed raste, a paralelno s tim i broj poznatih lica koji traže odlazak Vlade Jadranke Kosor. U srijedu su tako u prosvjedničkoj masi viđeni novinari HRT-a Mladen Stubljar, Lela Knežević, Maja Sever, novinar Jutarnjeg lista Branimir Pofuk, zviždačica Ankica Lepej i mnogi drugi

'Osjećala sam se skroz ugodno na prosvjedima. Napravila krug s prosvjednicima, ali nisam za višesatne šetnje jer nisam u godinama kada mogu pješke krstariti gradom. Osuđujem svaki incident koji se dogodio jer sam mišljenja da se mora prosvjedovati mirno i dostojanstveno', kazala je novinarka Maja Sever i citirala bivšeg francuskog diplomata Stéphana Frédérica Hessela koji je rekao 'kada vjeruješ u nešto i kad iskreno misliš da si u pravu – pobuni se!'

Sever ističe da je na prosvjedima bila kao građanka, baš kao što je kao građanka bila i kada su se skupljali potpisi za povratak spomenika bana Josipa Jelačića na središnji zagrebački trg.

'Svjesna sam da me sad neki gledatelji mogu gledati drugim očima i reći - to je ona što prosvjeduje, ali ja nastojim uvijek biti profesionalna. Mislim da onoga trenutka kada novinar prijeđe prag HRT-a svaki mora zaboraviti svoje privatne stavove i biti ono što novinar mora biti – nepristran i objektivan. To je kao da neki kolega privatno navija za Dinamo, ali kad prenosi utakmicu to se ne smije vidjeti', istaknula je Sever.

Doajen s Prisavlja Mladen Stubljar kaže kako ga je 'zanimalo tko sačinjava prosvjedničku masu'.

'Novinar mora biti tamo gdje se nešto događa. Kao što sam 1991. godine želio vidjeti što se događa na prvoj crti obrane Hrvatske, tako sam jučer htio vidjeti tko su prosvjednici. Apsolutna je sloboda svakog građanina da bude gdje želi biti', naglasio je Stubljar.

Lela Knežević kaže kako već dugo na ulici nije vidjela toliko mladih ljudi sa sjajem u očima i osmijehom na licu.

'Dobra i pozitivna energija bile su prisutne. Čini mi se da će se brojka u narednim danima povećavati jer je prvi strah razbijen. Vjerujem da brojka prosvjednika u Zagrebu može doći do sto tisuća. Očekujem da prosvjede uskoro podrži i Ministarstvo zdravstva i da se prosvjednicima pridruži ministar Darko Milinović jer višesatne šetnje gradom svakako su dobre za zdravlje', duhovito je zaključila Knežević.