prolazak kroz crveno

I policija reagirala na ponašanje Bandićeva vozača, pogledajte kakva ga kazna čeka

29.08.2018 u 15:08

Bionic
Reading

Iako zbog teškog prometnog prekršaja nije snosio bogzna kakve sankcije kod svog poslodavca, službeni vozač zagrebačkog gradonačelnika Milana Bandića ipak će biti kažnjen. Tportal iz Policijske uprave zagrebačke doznaje kako je vozaču izdana kazna za prometne prekršaje ovjekovječene kamerom RTL-a

Vozač Zdravko Krajina, čiji je identitet otkrio Grad Zagreb, a ne policija, prošlog petka iskrcao je gradonačelnika Bandića na križanju Vukovarske i Ulice Hrvatske bratske zajednice te nonšalantno napravio nekoliko prekršaja. Na njegovu nesreću, sve su zabilježile kamere RTL-a koje su bile u blizini.

'Pustite snimku, ako imate! Ako je moj vozač prošao kroz crveno, sutra neće raditi taj posao!', kazao je gradonačelnik Bandić.

Iz Grada su nam u utorak potvrdili kako vozač Krajina doista ne radi doslovno taj posao, dakle ne vozi gradonačelnika, no da i dalje radi kao vozač.

No snimku je osim gradonačelnika imala priliku pogledati policija. To su i učinili.

Kako doznajemo iz Policijske uprave zagrebačke, vozač je prekršio članak 12. stavak 4. Zakona o sigurnosti cestovnog prometa, koji se odnosi na nepoštivanje prometnih znakova, za što je kazna 500 kuna.

  • +115
Sva lica Milana Bandića Izvor: Pixsell / Autor: Luka Stanzl/PIXSELL

Gradonačelnikov vozač ogriješio se i o članak 59. stavak 1. koji se odnosi na prolazak kroz crveno svjetlo. Zapriječena kazna za ovaj prekršaj iznosi od dvije do pet tisuća kuna te dva kaznena boda.

'Sukladno zakonskim ovlastima, utvrđen je identitet počinitelja prekršaja u konkretnom slučaju, povodom čega mu je izdana propisana sankcija zbog prekršaja iz članka 12. st. 4. i 59. st. 1. toč. 1. Zakona o sigurnosti prometa na cestama', odgovor je iz policije.

Također su napomenuli da prekršaj procesuiraju ne samo ukoliko je vozač zatečen u njemu, nego i u ovakvim situacijama. Isto vrijedi za popularne snimke obijesne vožnje koje vozači ostavljaju na Youtubeu.