ISTRAGA U PP VRGORAC

I policajci profitirali od fiktivnog prebivališta

05.01.2011 u 13:05

Bionic
Reading

Fiktivni stanovnici u pograničnim područjima kakva su Vrgorac i Imotski ponovno su top tema razgovora u Vrgorcu, u gradu za koji se smatra da oko 25 posto birača s izbornih popisa tu ne živi, nego su samo fiktivno prijavljeni

Policija je pokrenula postupak protiv trojice policajaca iz Policijske postaje Vrgorac za koje se sumnja da žive u Bosni i Hercegovini, a imaju fiktivno prebivalište u Vrgorcu.

Na osnovu te fiktivne adrese u Vrgorcu ostvarivali su financijske koristi, njihove supruge koje žive u Hercegovini na taj način koristile su porodiljine naknade, djeca primaju dječji doplatak, a jedan je policajac dobio od MUP-a i stambeni kredit po povlaštenoj kamatnoj stopi od dva posto. Svi ovi navodi prijavljeni su Policijskoj upravi od anonimne osobe, nakon čega je MUP pokrenuo provjeru unutar svojih redova.

Glasnogovornica Policijske uprave Splitsko-dalmatinske Sanja Nazlić potvrdila nam je da je u tijeku postupak po prijavi u svezi s trojicom djelatnika PP Vrgorac i da će po završetku postupka s podacima izići u javnost.

Ukoliko se tvrdnje u prijavi pokažu točne, policajce čekaju suspenzije zbog davanja lažnog iskaza o mjestu prebivališta na osnovu kojeg su koristili razne financijske povlastice.