SLUČAJ KONČAR

I odvjetnik Hrvatin završio u pritvoru

12.04.2011 u 21:05

Bionic
Reading

Sedmoosumnjičenom u slučaju zloporaba pri kupnji i prodaji nekretnina za tvrtku "Kermas ulaganja" u vlasništvu Danka Končara rovinjskom odvjetniku Željanu Hrvatinu istražni sudac Županijskog suda u Puli danas je nakon saslušanja odredio jednomjesečan pritvor zbog opasnosti od utjecaja na svjedoke, doznaje se u pulskom županijskom sudu.

Hrvatin, čija je supruga Romina, zajedno s Vinkom Cetinski, Marinom i Borisom Sorgom, zadržana u istražnom centru, bio je do jučer na službenom putu te se nakon povratka javio policiji. On je danas, u nazočnosti branitelja, pulskog odvjetnika Predraga Jošanovića, pred istražnim sucem iznio svoju obranu.

Premda je Županijsko državno odvjetništvo predložilo da se Hrvatinu odredi pritvor zbog opasnosti od bijega i ponavljanja kaznenog djela, istražni sudac odbacio je taj prijedlog i pritvor mu odredio zbog opasnosti od utjecaja na suokrivljenike i svjedoke.

Osumnjičene Željka Bilića i Gordana Dobrovića istražni sudac je u subotu nakon ispitivanja pustio na slobodu.

Svi su osumnjičeni da su u ime tvrtke "Kermas ulaganja" u vlasništvu Danka Končara kupovali poslovne udjele u trgovačkim društvima koja su već osnovali i to po znatno višim cijenama od njihove stvarne vrijednosti. Također su u ime oštećenog društva pri posredovanju u kupoprodaji nekretnina u kupoprodajnim ugovorima prikazivali više cijene od plaćenih, a za sebe su zadržavali razliku između prikazane i plaćene cijene.