PROVJERA ZAVRŠENA

I mrtvi potpisivali za referendum

20.08.2010 u 21:40

Bionic
Reading

Dvadesetak ljudi cijelog je ljeta provjeravalo više od 800 tisuća potpisa za referendum o izmjenama Zakona o radu. No kao i na biračkim popisima, i na ovom je bilo mrtvih ljudi

Među onima koji traže raspisivanje referenduma ima i mrtvih, i to nekoliko stotina, dok je 70 tisuća potpisa ponovljeno. No unatoč tome broj potpisa za raspisivanje referenduma nije upitan jer su sindikati sakupili gotovo dvostruko više potpisa no što je potrebno.

'Kad je riječ o dvostrukim potpisima, mi to nismo mogli kontrolirati, a pogotovo kad je riječ o mrtvim osobama i broj ovih mrtvih osoba nije ni izbliza jednak broju mrtvih koji su bili prisutni na zadnjim izborima', rekao je koordinator sindikalnih središnjica Ozren Matijašević. On očekuje da će Sabor na početku svog redovitog zasjedanja donijeti odluku o raspisivanju referenduma.

Potpisi su provjeravani u bazi MUP-a. Rezultati te provjere biti će proslijeđeni Saboru. 'Mi smo izvršili analizu, bit će gotovo do kraja tjedna i drugi tjedan ćemo dati rezultate', rekao je ministar uprave Davorin Mlakar za Novu TV.