DAN BRANITELJA

'I loše vrijeme utječe na oboljele od PTSP-a'

27.05.2010 u 11:03

Bionic
Reading

Povodom Dana branitelja Grada Zagreba, Udruga hrvatskih branitelja liječenih od posttraumatskog stresnog poremećaja (PTSP-a) organizira tribinu na temu 'Problemi s rješavanjem statusa i drugih socijalnih pitanja hrvatskih branitelja u prostorijama HVIDR-e u ponedjeljak popodne

Predsjednik Udruge oboljelih od PTSP-a Ivan Tolić kaže da će ovom tribinom pokušati razbiti medijske linčeve koji se, prema njegovu mišljenju, 'sustavno i planirano rade prema hrvatskim braniteljima i predrasude da su oni neka povlaštena skupina u društvu.

Branitelji oboljeli od PTSP-a posebno su senzibilna skupina. 'Nikad se ne zna kada će netko 'eksplodirati' zbog bolesti niti se može reći generalno zbog čega je netko dignuo ruke na sebe. Na nekoga tko boluje od ove bolesti utječe i loše vrijeme', pojasnio je Tolić.

Na pitanje zna li on nekoga tko je lažno nabavio papire da boluje od PTSP-a da bi ostvario privilegije, Tolić odgovara: 'Ja bih najviše volio da su svi ratni putovi hrvatskih vojnika u obrambenom ratu koji smo vodili i sve dijagnoze za PTSP lažne.'

Na tribini će govoriti državni tajnik iz Ministarstva branitelja Zoran Komar, Vlado Jukić, Vera Folnegović-Šmalc i Slaven Zudenigo.