BUDI PONOSNA

I lijevi i desni osudili napad na LGBT party, jedino predsjednica ni 'a'

13.02.2017 u 08:10

Bionic
Reading

Tijekom jučerašnjeg dana sve političke stranke osudile su napad suzavcem na zagrebački klub Super Super, koji se dogodio u noći sa subote na nedjelju dok se tamo održavao LGBT party. Jedina javna osoba koja nije reagirala bila je hrvatska predsjednica Kolinda Grabar Kitarović

Iz Ureda predsjednice nije stiglo niti priopćenje niti izjava u znak osude napada koji LGBT zajednica smatra zločinom iz mržnje, a na sličnom tragu je i policija.

Načelnik Uprave policije, Krunoslav Borovec, u HRT-ovoj Temi dana izjavio je da, obzirom na okolnosti napada, policija također ima razloga sumnjati da je riječ o zločinu iz mržnje. 

Ništa od toga nije uzdrmalo predsjednicu Grabar Kitarović, inače sklonu komentiranju javnih događaja na društvenim mrežama. Umjesto toga, ona je tek podijelila svoj intervju povodom polovice mandata, uz smajlić objavivši da se 'osjeća ponosno'.  

Predsjednica je u kolovozu 2014., na samom početku predizborne kampanje, dala jednu od rijetkih izjava na temu LGBT populacije, ustvrdivši da na homoseksualce gleda kao na susjede i priatelje, te iskazavši uvjerenje da 'većina njih ne želi da ih se tako obilježava'. 'Oni su građani, a jedina manjina koju priznajem jest čovjek pojedinac', dodala je tada predsjednica. 

Više o napadu na klub Super Super pročitajte u povezanim vijestima, a reakcije ostalih političkih subjekata pročitajte ovdje