HSLS-ov ŠEF U KOPRIVNICI

I Kosor na kavu s Kosor

22.01.2010 u 18:59

Bionic
Reading

Predsjednik Hrvatske socijalno-liberalne stranke Darinko Kosor danas se u Koprivnici sastao s gradonačelnikom Zvonimirom Mršićem i s njim razgovarao o planu gradske uprave da se bivša vojarna pretvori u sveučilišni kampus, te je s tim u vezi najavio da će HSLS kao dio vladajuće koalicije pokušati ubrzati taj postupak.

Kosor se s Mršićem sastao uoči večerašnje izborne skupštine koprivničkog HSLS-a.

Na novinarski upit što misli o različitim koalicijama HSLS-a na lokalnim razinama, Kosor je odgovorio da središnjica stranke u tome neće ograničavati ogranke, a za koaliciju s HDZ-om na državnoj razini rekao je da funkcionira dobro.

Na upit o prijeporima Jadranka Kosor - Darinko Kosor rekao je da je to bila razmjena argumenata i "sapunica" koja je trajala dva dana. Naglasio je da će HSLS i dalje podupirati sva stajališta koalicije.

"Jučer smo na sastanku predsjedništva stranke potvrdili da ostajemo u koaliciji, iako to nije bilo upitno. Sutra ću i ja popiti kavu s premijerkom, jer koaliciju u svim pogledima čeka najteža godina i svi trebamo pridonijeti rješavanju problema", rekao je Kosor.

Kosor se osvrnuo i na povratak Dražena Budiše u stranku, naglasivši da je bivši predsjednik HSLS-a potaknuo temu o velikoj koaliciji te da je među najzaslužnijima za sastanak Jadranke Kosor sa Zoranom Milanovićem.

"Prvo su mu se svi smijali, a sada svi govore o velikoj koaliciji. Budiša neće biti aktivan u vodstvu stranke, nego će mi biti savjetnik, kako smo se i dogovorili. No budućnost stranke nećemo temeljiti na njemu, nego mladim ljudima", rekao je Kosor. Naglasio je kako vjeruje da će HSLS do idućih parlamentarnih izbora po snazi opet biti treća stranka u Hrvatskoj.

Na zamolbu da komentira zlouporabe u Podravki te istragu nad Damirom Polančecom, Kosor je kazao da je pravna država počela djelovati te da će krivci biti kažnjeni.

"Mi, političari, o tome ne trebamo suditi, no želimo da se to pitanje riješi, a radna mjesta i tvrtka spasi, jer je država vlasnik četvrtine te tvrtke. Ipak, državu treba maknuti iz vlasničke strukture svih gospodarskih subjekata", rekao je Kosor.

Predsjednik koprivničkog ogranka HSLS-a Stjepan Lončar najavio je da će nakon unutarstranačkih izbora biti puno promjena u stranci, ponajprije u izvršnom odboru, jer su u HSLS ušli novi ljudi.

Žele da se ogranak probudi iz sna, a glede suradnje s ostalim strankama zanimat će nas samo projekti koji su za dobrobit Koprivnice, odnosno rast zaposlenosti, razvoj školstva te malog gospodarstva, objasnio je Lončar.