DŽAKULA U TRCI ZA PREDSJEDNIKA

I kandidat srpske manjine skupio dovoljno potpisa

16.11.2009 u 21:21

Bionic
Reading

Predsjednički kandidat Demokratske partije Srba (DPS), Srpske narodne stranke (SNS) i Nove srpske stranke (NSS) Veljko Džakula večeras je Državnom izbornom povjerenstvu (DIP) predao nešto više od 10,5 tisuća glasova potpore i rekao kako kandidaturom želi pokazati da i Srbi žele ravnopravno sudjelovati u političkom razvoju Hrvatske.

"Činim ovo zbog Hrvatske, svih njenih građana, pogotovo Srba u Hrvatskoj", rekao je Veljko Džakula novinarima pred predavanje potpisa DIP-u.

Želimo dati puni doprinos integraciji Srba u Hrvatskoj i pokazati da želimo ravnopravno sudjelovati u političkom životu i političkom razvoju Hrvatske, dodao je.

"Znamo da je to za sve iznenađenje, ali vjerujem da će u kampanji biti šanse da kažem kako Srbi teško žive u Hrvatskoj i skrenem pažnju javnosti da nam pomognu kako bismo postali ravnopravni i do ulaska Hrvatske u EU i mi dali maksimalni doprinos da se to što prije savlada. Prije svega da se provede usvojene zakone kako bi Srbi bila stvarno ravnopravni građani Hrvatske", rekao je.

Džakula je sveukupno prikupio 10.557 potpisa potpore.