PREVENCIJE RADI

I Kanada povukla Novartisovo cjepivo

29.10.2012 u 15:16

Bionic
Reading

Nakon Italije, Švicarske, Francuske, Austrije i Njemačke, i Kanada je iz preventivnih razloga obustavila distribuciju Novartisovih cjepiva protiv gripa, prenosi B92

Kanadske vlasti donijele su takvu odluku nakon otkrića određene bijele supstance u cjepivu, prenijeli su francuski mediji, a javlja srpski B92

Novartis, koji distribuira 20 posto cjepiva protiv gripe u Kanadi potvrdio je da bi ta obustava mogla imati mali utjecaj na globalnu prodaju.

Prije poteza Kanade, Francuska je blokirala upotrebu Novartisovih cjepiva protiv gripe, nakon što su to učinile Švicarska, Italija, Austrija i Njemačka.

Iz Novartisa je priopćeno da su pošiljke cjepiva gdje je postojao problem identificirane i stopirane i da cjepivo nije distribuirano.

Novartis je također naveo da se čestice mogu formirati tokom procesa izrade cjepiva, kao i da bi se moglo raditi o spajanju uobičajenih sastojaka cjepiva i da radi s talijanskim Ministarstvom zdravlja na nastalom problemu.

Novartis je u trećem tromjesečju ove godine zabilježio neto profit od 2,48 milijardi dolara i promet od 13,81 milijardu dolara.