SKUPIO 17.000 POTPISA

I Kajin će orati, ali kao traktor John Deer

15.11.2009 u 11:33

Bionic
Reading

IDS-ov kandidat za predsjednika države Damir Kajin danas je Državnom izbornom povjerenstvu (DIP) predao potpise kojima jamči valjanost svoje kandidature, a tom je prilikom ponovio kako bi polovicu predsjedničkih kandidata trebalo uhititi

'Trebalo bi pohapsiti najmanje polovicu predsjedničkih kandidata, s užom i širom obitelji, s kumovima i pajdašima, a jednako tako čistku bi trebalo napraviti i na HRT-u te u Vladi kod ministara koji su radili s (bivšim premijerom Ivom) Sanaderom. Tada se treba okrenuti hrvatskim tajkunima, a suce i državne odvjetnike amnestirati ako svoj posao ne odrađuju kako narod od njih traži', izjavio je Kajin novinarima.

Upitan znače li takve teške riječi na račun njegovih protukandidata da će predizborna kampanja biti oštra, odgovorio je da ne zna kakvu će kampanju voditi ostali kandidati, ali da će njegova kampanja biti poštena, iskrena, otvorena i beskompromisna.

'Ova se zemlja danas brani poštenjem. Ili ćemo zemlju braniti poštenjem ili u njoj neće ostati ni kamen na kamenu', istaknuo je Kajin, koji je u pratnji predsjednika IDS-a Ivana Jakovčića DIP-u predao kutije sa 17 tisuća prikupljenih potpisa.

'Danas je došlo takvo vrijeme - ili mi ili oni. Mi smo seljaci, obrtnici, zanatlije, privrednici koji mjesečno isplaćujemo ogromna sredstva prema državi, a oni su ta banda tajkunska, koji su od države dobili sve, koji za kampanju mogu potrošiti 10, 15, 20 ili ne znam koliko milijuna kuna. Oni bi prilike u ovoj zemlji konzervirali, mi smo oni koji žele prilike u ovoj zemlji promijeniti', poručio je.

Zamoljen za komentar izjave predsjedničkog kandidata i zagrebačkog gradonačelnika Milana Bandića da je za Hrvatsku spreman 'orati 16 sati na dan kao konj', Kajin je rekao da je oranje pomoću konja zastarjelo.

'Konjima se oralo prije 50, 60 godina. Ja ću orati kao John Deer, onaj veliki traktor, san svakog Slavonca i Istrijana, s devet plugova. Jedino tako ovoj hobotnici možemo preorati korijene', kazao je, dodavši da će, kao predsjednik za Hrvatsku raditi kao i do sada - od jutra do sutra.