KOSOR NEMA ŠANSE

I Economist Karamarka vidi na čelu HDZ-a nakon izbora

06.11.2011 u 20:09

Bionic
Reading

Tjednik Economist u svom online izdanju piše kako je iza Hrvatske izvanredan tjedan. Predsjednik Ivo Josipović raspisao je parlamentarne izbore, počelo je suđenje bivšem premijeru Ivi Sanaderu i uhićen je prvi ministar unutarnjih poslova Josip Boljkovac zbog ubojstava iz 1945. godine

Britanski tjednik ističe kako se HDZ ponovo okrenuo svojoj nacionalističkoj struji, suočen s gotovo sigurnom pobjedom Kukuriku koalicije na izborima, nadajući se da će tako osvojiti koji glas više.

Prenosi se izjava Vesne Pusić, koja smatra da je plan HDZ-a osuđen na neuspjeh zato što ih građani prije svega povezuju s korupcijom i pljačkom.

I Economist spominje tezu kako se uhićenje Boljkovca ne može gledati samo kao predizborni potez, već da iza toga stoji ambicija Tomislava Karamarka da zavlada HDZ-om nakon izbora.

'Poraz HDZ-a izgleda neizbježan, to znači da će Kosor biti smijenjena s čela stranke, a Karamarko ima najviše šanse da preuzme vlast. Ako se u njegovoj torbi još nađe pokoji komunistički skalp, bez obzira koliko star, to će ga još više podići u očima stranačkih nacionalističkih tvrdolinijaša koji osjećaju da je vrijeme da Kosor gurnu na marginu', piše britanski tjednik.