'MI SMO PRAVI CIRKUS'

I drug put propala konstituirajuća sjednica u Šibeniku

14.07.2009 u 14:10

Bionic
Reading

'Mi smo pravi cirkus', zaključio je jedan od šibenskih vijećnika sa smiješkom nakon današnjeg, drugog po redu, propalog pokušaja konstituiranja Gradskog vijeća Grada Šibenika

I ovoga je puta nedostajao jedan od 26 vijećnika, pa nijedan od dvaju blokova nije mogao izglasati svoga kandidata za predsjednika Gradskog vijeća. U tome nisu uspjeli ni u SDP-HNS-HSP-HSU, ni u HDZ-HSLS-DC-u sa svojim nezavisnim partnerima.

Zbog manjka vijećničke ruke nije prošao kandidat prve skupine Goran Grguričin (HSP), a stoga iz HDZ-a ovoga puta nisu ni kandidirali Ivana Ninića, negdašnjeg esdepeovca, saborskog zastupnika i ultraljevičara, kako se donedavno predstavljao.

Tomislav Ninić iz HDZ-a poručio je da se više 'ne vrši pritisak na vijećnike te da se oni prestaju pozivati na kavu i voziti automobilima'. Gradonačelnik dr. Ante Županović je, pak, poručio da ovakvo stanje nije dobro za Šibenik te da je posrijedi opstruiranje pokušaja da se nešto učini na rješavanju financijskih i drugih problema.

Na propaloj sjednici bilo je i šaljivih prijedloga iz vijećničkih stolica. Jedan od takvih je zaključak da bi iz takve krize gradske vlasti mogao izvući vijećnik Ante Gašperov Čače, inače vlasnik vučne službe. Druga opcija je zatražiti pomoć od vijećnika Miodraga Miškovića Caspera koji je po zanimanju mađioničar i iluzionist, piše Večernji list.