KOSORIČIN PROPAGADNI UDAR

I dalje nemamo pojma što su ispregovarali!

02.07.2011 u 00:49

Bionic
Reading

Hrvatska javnost i dalje nema ključne podatke o tome što je njezina Vlada s Europskom unijom ispregovarala u zaključenim pregovaračkim poglavljima! Propagandna parada koju je upriličila Jadranka Kosor u Banskim dvorima ni za korak nas nije približila saznanju koja će prava i obveze Hrvatska imati nakon 1. srpnja 2013, ako doista tada i postanemo punopravna članica EU-a

Nakon što je klikom miša premijerka Jadranka Kosor danas pompozno 'u pogon' pustila hrvatska pregovaračka stajališta, postalo je očito da nam je ponuđeno samo ono čime se u pregovore išlo, ali ne i ono što se u pregovorima dobilo i što će utjecati na daljnji razvoj Hrvatske i živote svih njezinih građana.

Da nam je ono što je ponudila danas dala dok su pregovori trajali, mogli bismo reći da se vlast trudi upoznati svoje građane s pregovaračkim procesom s Europskom unijom, a ovako se i dalje možemo samo pitati što su ispregovarali i zbog čega to tako sustavno skrivaju.

Uzalud smo u redakciji pretraživali propagandne dokumente koje je paradno ponudila Jadranka Kosor, u potrazi za ključnim dokumentima i podacima, pa sam porazgovarala sa šefom katedre za politički sustav Europske unije dr. Damirom Grubišom, koji nije krio da način na koji se odigrava scenarij Hrvatska u Europskoj uniji doživljava - podcjenjivački.

'Ovo što je danas napravila Jadranka Kosor je čisti spin i propagandni udar, a ne sadržajno informiranje javnosti. Mi i dalje ne znamo koja su nam mjerila i što su oni ispregovarali, ne znamo čak ni koliko je mjerila - Vesna Pusić doznala je za njih jedno 120, ministar Gordan Jandroković kaže da ih 138, a ja čujem da ih je puno više od toga. Umjesto ovog jeftinog propagandnog trika, Vlada nam treba dati na uvid bit pregovora!' ističe Grubiša.

Način na koji vlast manipulira pregovorima s Europskom unijom Grubišu podsjeća na način kojim se manipulira Bolonjskim procesom, koji svakodnevno mora simulirati.

'Moram simulirati da provodimo Bolonjski proces pa simuliram da imam 30 studenata, a imam ih 250. Vlada kaže da uspješno provodimo Bolonjski proces, kažu to i Sveučilišta, a ja kažem da ga ne provodimo i da ga samo simuliramo', upozorava Grubiša.

Do referenduma na kojem će građani odlučivati žele li Hrvatsku u Europskoj uniji nije ostalo mnogo i ako oni koji nas vode u EU doista žele da većina podrži integraciju u zajednicu europskih naroda, to će teško postići besadržajnim propagandnim paradama.