RODITELJI BRITT LAPTHORNE U DUBROVNIKU

'I dalje ne vjerujemo hrvatskoj policiji'

18.09.2009 u 09:31

Bionic
Reading

Elke i Dale Lapthorne, roditelji tragično stradale australske turistkinje 21-godišnje Britt Lapthorne na prvu su obljetnicu smrti svoje kćeri stigli su u Dubrovnik. Još su jednom istaknuli kako ne vjeruju hrvatskoj policiji

Kako bi joj odali počast, ali otkrili i kako je Britt provela posljednji dan života, rekonstruirali su njezino utvrđeno kretanje.

'Britt je voljela život i ljude kojima je beskrajno vjerovala, a to je jedino što bi danas možda mijenjali u njezinu odgoju. Jer, to je netko nama još nepoznat zloupotrijebio. No prema svim prikupljenim podacima vjerujemo kako je lani, zadnjeg dana svog života, bila sretna. Mislimo da bi pronalaženje osoba koje su možda krive za njezinu smrt koristilo Hrvatskoj. Jer, u život je ne bi nikako vratili, ali bi nam istina mnogo značila, kao i vama.

Zahvaljujemo svim predstavnicima hrvatskih medija koji su ovom slučaju dali pozornost. Mediji su sila koja može pokrenuti brda, pa tako i pomoći u spoznaji istine. Hrvatskoj policiji, nažalost, ne vjerujemo previše: ima divnih pojedinaca koji su spremni pomoći, ali se u cjelini, kao institucija, loše ponašaju te stoga nemamo interes više s njima previše kontaktirati', izjavili su u kraćem, ali vrlo otvorenom razgovoru s dubrovačkim novinarima Elke i Dale Lapthorne.

Supružnici Lapthorne posredstvom satelitske veze u razdoblju od 21.15 do 21.35 sati iz studija HTV Dubrovnik imali su izravno uključenje u program australske TV-postaje Chanel 7 nakon čega su krenuli u samotnu šetnju dubrovačkim ulicama. Šetnju su okončali oko ponoći posjetom latino night-clubu Fuego u kojem se nakon 3.30 18. rujna njihovoj Britt izgubio svaki trag, piše Jutarnji.hr.