NAKON OBREZIVANJA

I bušenje ušiju djece protuzakonito u Njemačkoj?

26.08.2012 u 07:22

Bionic
Reading

U raspravi koja se u Njemačkoj vodi o obrezivanju često možete čuti kako ljudi u šali kažu da bi i bušenje ušnih resica kod djece trebalo također biti zakonom zabranjeno kada je već zabranjeno i obrezivanje kožice s dječakovog penisa iz vjerskih razloga, piše njemački Die Welt. No i taj bi scenarij uskoro mogao postati stvarnost. Naime, nakon što je sud u Kölnu u lipnju proglasio obrezivanje ilegalnim, berlinski sud ispituje treba li i bušenje ušiju djece proglasiti protuzakonitim

Naime, roditelji trogodišnje djevojčice podnijeli su tužbu protiv studija za tetovažu u kojem su djevojčici probušili uši. Sudac mora odlučiti trebaju li roditelji trebaju biti kažnjeni za to i bi li studio za tetoviranje trebao biti procesuiran zbog toga što nije odbio izvršiti postupak. Odluka se očekuje do 31. kolovoza, piše njemački Die Welt.

Roditelji djevojčice kazali su kako je dijete plakalo od boli nakon što su mu probušili uši te da je i tijekom liječničkog pregleda tri dana kasnije još uvijek pokazivalo traumatsku reakciju.

Mnogi liječnici tvrde da isto vrijedi i za obrezivanje: iako je to samo mali rez, dječaci koji prožive taj postupak pate ne samo fizički, već i psihički.