SERIJA UHIĆENJA

I Blaž Petrović priveden u akciji Šok

23.12.2010 u 22:46

Bionic
Reading

U akciji Šok 3 sinoć je priveden i Blaž Petrović, tzv. knjigovođa mafije, a provodi se kriminalistička obrada nad 15 do 20 osoba iz takozvane knežijske skupine zbog napada na Dušana Miljuša i Josipa Galinca 2008. godine, neslužbeno je potvrđeno Novoj TV. Dio osumnjičenika navodno je bio u poslovnim odnosima s Josipom Galincem

Neslužbeno se doznaje da su na obavijesnim razgovorima bili i Nikica Jelavić i Zoran Pripuz, no službenu potvrdu te informacije iz policije nisu dali kao ni to jesu li ispitivani u statusu svjedoka ili osumnjičenika. Nova TV je objavila da je pola sata na ispitivanju  proveo i sin Hrvoja Petrača Novica Petrač.

Ova uhićenja u akciji Šok 3 trebala bi rasvijetliti ne samo slučajeve Miljuš i Galinec, nego i neke druge neriješene slučajeve i ubojstva u proteklih nekoliko godina. Akcija Šok 3 se nastavlja.

Glasnogovornik MUP-a Krunoslav Borovec izjavio je za Hinu da je na obavijesne razgovore privedeno šest osoba u sklopu policijske akcije Šok 3.

Borovec je rekao da ne može govoriti o imenima tih osoba, a kazao je i da je prerano govoriti o tome hoće li privedeni biti osumnjičeni za neka kaznena djela.

Iskra koja je pokrenula akciju, kako doznaje Novi list, bilo je uhićenje Makedonaca u Rijeci zbog otmice, jer se radi o ljudima koji su bili povezani sa zagrebačkom skupinom.

Naime, prema informacijama kojima barata policija, zagrebački krim-milje namjeravao se još jače povezati s bugarskom mafijom, što je moglo izazvati dodatni kaos na ulicama.

Upravo zbog toga u policiji je prije nekog vremena organizirana ekipa čiji je zadatak bio pozabaviti se vrhom podzemlja u Hrvatskoj, a riječki slučaj otmice bio je okidač koji je pokrenuo akciju.

HRT doznaje da je policija u pripremi akcije obavila stotinjak obavijesnih razgovora te da bi se osim premlaćivanja poznatih osoba mogao rasvijetliti i niz neriješenih ubojstava, poput slučaja Zečević ili Bilen.