strah od zaraze

I banke obustavljaju putovanja u Italiju zbog straha od koronavirusa

25.02.2020 u 07:45

Bionic
Reading

Investicijske banke, uključujući Citigroup Inc, Credit Suisse i Nomura Holdings Inc, obustavile su putovanja u Italiju zbog straha da bi se epidemija koronavirusa na sjeveru zemlje mogla brzo proširiti Europom, potvrdila su četiri izvora Reutersu

Citi je poručio osoblju koje ide u glavni talijanski novčarski grad Milano ili druge sjeverne gradove da odgađaju svoja putovanja ili traže odobrenje od najvišega vodstva ako rade na osjetljivim poslovima, rekli su izvori, govoreći pod uvjetom anonimnosti jer su bankarske politike povjerljive.

Credit Suisse je također obavijestio bankare koji žele putovati u sjevernu Italiju i iz nje, uključujući zračne luke u Milanu i Bologni, da će im trebati dodatna odobrenja, izjavila su dva izvora. Nomura je umjesto toga zauzela rigorozniji pristup stavljajući sve zemlje pogođene smrtnošću od koronavirusa na crnu listu, uključujući Italiju i Francusku, i osobama zabranjuje putovanje tamo, rekli su.

Japanska banka poručila je i zaposlenicima koji rade lokalno u Milanu i Parizu da ne mogu rezervirati poslovna putovanja kako bi posjetili klijente u inozemstvu, rekao je jedan od izvora. "Svi su prizemljeni", rekao je ovaj izvor pozivajući se na Nomurove bankare. Citi, Credit Suisse i Nomura odbili su to komentirati.