PROMJENA DIZAJNA

HZZO predstavio nove zdravstvene iskaznice - bez kockica

15.04.2016 u 10:40

Bionic
Reading

Hrvatski zavod za zdravstveno osiguranje (HZZO) odlučio je promijeniti izgled zdravstvenih iskaznica. Nove iskaznice imaju novi logo, a na njima nema popularnih crveno-bijelih kvadrata. Osnovna iskaznica i dalje je bijela, na njoj je uz ime i prezime korisnika OIB i matični broj osiguranika. Kartica dopunskog ostala je narančasta, a EU osiguranja ljubičasta

Hoće li se dignuti frka zato što su s iskaznice nestali kvadrati, tek će se vidjeti, ali valja podsjetiti da je nestanak grba s registarskih tablica, kako je svojedobno bilo predloženo, izazvalo buru i optužbe za manjak domoljublja pa je on na kraju ostavljen.

Stilizirani grb sa svojih stranica maknula je odmah po dolasku nova vlast, a jedan od prvih poteza novog vodstva HRT-a bilo je a umjesto stiliziranog loga vrati klasični s crvenim kvardratima.

Natječaj za novi vizualni identitet HZZO-a raspisan je u drugoj polovici 2012. godina kada se dignulo puno prošine zbog natječaja teškog 150.000 kuna u vrijeme kada su gotovo sve medicinske struke u zemlji najavljivale prosvjede jer im država nije osigurala pravo na pripravnički staž, bez čega se nisu mogli zaposliti.

Na natječaj je pristiglo 48 radova, a najboljim je proglašen rad Hamper studija Ivane Vučić i Tomislava Juricea Kaćunića koji su osvojili i novčanu nagradu od 20 tisuća kuna.

Druga nagrada u iznosu od 10 tisuća kuna pripala je Hrvoju Živčiću i Dariju Deviću, a treća nagrada u neto iznosu od pet tisuća kuna Željki Županić.