josip periša

Šef Glavnog odbora Hvidre: Pupovčev SDSS nije poželjna stranka u Hrvatskoj

13.09.2019 u 13:29

Bionic
Reading

HVIDRA nije zadovoljna pojašnjenjem Milorada Pupovca vezano uz njegove sporne izjave u kojima je, između ostaloga, usporedio Hrvatsku s NDH

Kako su potvrdili na konferenciji za medije u petak, ostaju pri zahtjevu da premijer Andrej Plenković raskine koaliciju sa SDSS-om.

Traže od Državnog odvjetništva i ministra pravosuđa Dražena Bošnjakovića da se očituju ima li kaznenog djela u izjavama Milorada Pupovca, prenosi N1.

'Pupovcu smeta 'za dom spremni', a ustaške kune u džepu ga ne žuljaju. Nismo mi tu ni za kakvo potpirivanje, mi želimo smiriti strasti, smatramo da su nacionalne manjine dobrodošle i da trebaju biti u svakoj vladi, ali nismo sretni s činjenicom ako nacionalna manjina ne poštuje zakone Republike Hrvatske, ako je progresivna kao ova, ako zaboravlja šta su napravili prije 30 godina braća Milorada Pupovca i ostali - mi to nismo zaboravili', rekao je predsjednik Glavnog odbora Hvidre RH Josip Periša, dodavši da SDSS nije poželjna stranka u Republici Hrvatskoj i relevantni predstavnik svih Srba u Hrvatskoj.

Upitan da objasni što znači to da SDSS nije poželjna stranka u Hrvatskoj, Periša je odgovorio: 'SDSS je podržao izjave Pupovca, oni su protivni Ustavu RH i podsjećaju nas na SDSS iz devedesetih koji je počeo krvavi rat na ovim prostorima.'