nastavlja se drama

Hvidra ne odustaje, nove korake zbog Pupovčevih izjava obznanit će danas

13.09.2019 u 09:14

Bionic
Reading

Hvidra je već tražila ispriku Milorada Pupovca ili raskid koalicije sa SDSS-om zbog usporedbe Hrvatske i NDH. Ističu kako svoj zahtjev neće povući, već će ga proširiti. Svoje nove korake obznanit će javnosti danas u 13 sati

U 13 sati, kako su najavili iz Hvidre, obznanit će svoje daljnje korake.

Iz Hvidre su već ranije tražili ispriku Milorada Pupovca ili raskid koalicije sa SDSS-om. Istaknuli su i kako svoj zahtjev neće povući, već će ga proširiti.

'Svoje zahtjeve nećemo povući, a još ćemo ih i proširiti. Tražit ćemo i očitovanje ministra policije jer je minimum da se utvrdi postoje li elementi kaznenog djela u riječima Milorada Pupovca. To bi se trebalo voditi po službenoj dužnosti', poručili su iz Hvidre za Jutarnji list.

I druge braniteljske udruge su na nogama. Nekoliko njih u Sabor je već uputilo zahtjev za održavanje tematske sjednice Odbora za ratne veterane te očekuju da se problemi riješe u institucijama, a ne na ulici.

  • +12
Milorad Pupovac Izvor: Pixsell / Autor: Patrik Macek/PIXSELL

Pupovac je u srijedu na press konferenciji objasnio svoje sporne izjave rekavši kako nitko od njega ne treba tražiti da ne poistovjećuje današnju demokratsku Hrvatsku s NDH i njezinom zločinačkom ideologijom jer, kako je dodao, jako dobro zna tu razliku.

'I ne samo da je znam, ja tu razliku živim i za nju i zbog nje tri desetljeća politički djelujem u Hrvatskoj, jednako kako su je znali mnogi od najboljih predstavnika Srba u Hrvatskoj, svakako bolji od mene, a živjeli prije mene', rekao je Pupovac.

Što se tiče isprike, rekao je kako je u ovoj zemlji, i zajednica kojoj pripada, kao i stranka kojoj pripada, bio nazivan raznim imenima i raznim kvalifikacijama.

'Nisam četnik, ali od onih koji misle da jesam ili kažu da jesam nikad neću tražiti ispriku. Od onih koji me svrstavaju u kategoriju zločinaca i ubojica, samo mogu reći da to nisam i nikad neću biti, ali ni od njih neću tražiti ispriku. Od onih koji me svrstavaju u tajne suradnike srpskih vlasti u Beogradu, nerijetko me stavljajući u rizike koji su viši od narušavanja ugleda i rejtinga u javnosti, nikad neću tražiti ispriku. To je dio političke borbe kroz koju moram proći i ja i moji kolegice i kolege. Pitanja koja smo otvorili nisu laka za Hrvatsku, vrijeme koje smo prošli nije lako za Hrvatsku, ali mi smo spremni nastaviti, ne obazirući se na one koji šalju takve zahtjeve', rekao je Pupovac.