MINISTAR KUŠČEVIĆ NA RADIJU

Hvaljen Isus? Pa to je normalan hrvatski pozdrav!

20.04.2016 u 08:24

Bionic
Reading

Ministar graditeljstva Lovro Kuščević jučer je izazvao dosta kontroverzi kada je konferenciju za novinare započeo vjerskim pozdravom. Kuščević se novinarima obratio u prostorijama Ministarstva s 'Hvaljen Isus i dobar dan', a konferenciju je završio pozdravom 'Hvala lijepa, Bog vam dao zdravlja'

U jutrošnjoj emisiji 'A sada Vlada' Hrvatskog radija voditeljica Elijana Čandrlić pozdravila je ministra graditeljstva Lovru Kuščevića, a on je odzdravio s 'Dobro jutro'.

Na to ga je voditeljica upitala što je s pozdravom 'Hvaljen Isus', koji je upotrijebio jučer.

'Ne vidim ništa sporno u tom pozdravu. Koristi ga cijela moja obitelj, to je normalan hrvatski pozdrav', uzvratio je ministar i dodao kako mu je žao što je takva stvar u medijima zasjenila bit konferencije za novinare koju je tada održao.

'Nemojmo ovo napuhavati, pa zar se itko čudi kada predsjednik SAD-a Barack Obama kaže 'God Bless America' ili kada netko u Engleskoj kaže 'God Save the Queen'', zaključio je Kuščević svoj odgovor.

Dok je dio medija jučer njegov pozdrav na službenoj konferenciji za novinare ocijenio nedopustivim jer je Hrvatska sekularna država u kojoj je Crkva odvojena od države, drugi ga brane navodeći da po Ustavu ima pravo na slobodu govora jer njime nije nikoga vrijeđao.

Na jučerašnji upit tportala da pojasni zašto je koristio vjerski pozdrav na konferenciji za novinare do zaključenja teksta nismo dobili službeni odgovor.