NAKON UTAKMICE

Huligani napali policiju u zapadnom Mostaru

12.11.2011 u 09:27

Bionic
Reading

Skupina huligana napala je večeras u središtu zapadnog, većinskog hrvatskog dijela Mostara, policiju, a ozlijeđen je i jedan TV snimatelj, neposredno nakon okončanja nogometnog susreta između Hrvatske i Turske te BiH i Portugala, doznaje se u policiji

Nešto prije 22 sati nepoznati mladići kamenjem su na središnjem Trgu hrvatskih velikana gađali policijsku ophodnju, nakon čega su u pomoć kolegama stigli pripadnici specijalne policije. Nasilnici su se nakon toga razbježali, kažu u policiji.

Mediji izvješćuju da je tom prigodom napadnut i snimatelj televizijske postaje TV1. Napadač ga je s udario u glavu i razbio mu kameru. Policija je uhitila nasilnika.

U većinskom hrvatskom dijelu grada brojni mladi u kafićima su pratili nogometni susret između Hrvatske i Turske odjeveni u kockaste dresove. Istodobno u istočnom, većinskom bošnjačkom dijelu Mostara, navijači su bodrili reprezentaciju Bosne i Hercegovine koja je u Zenici igrala meč protiv Portugala.

Zbog mogućih izgreda, a najteži su zabilježeni nakon ispadanja Hrvatske protiv Turske 2008. na Europskom nogometnom prvenstvu, policija je rasporedila više stotina svojih pripadnika u Mostaru i na području Stoca kako bi izbjegla međusobni obračun navijačkih skupina.