MIRJANA HRGA S HTV-OVOG PRAGA

'Htjela sam se vratiti kući, ali zov Al Jazeere bio je jači'

25.03.2011 u 07:00

Bionic
Reading

Nekadašnja novinarka i urednica HTV-a i Nove TV Mirjana Hrga tportalu je priznala da se poželjela 'vratiti kući' na HTV gdje se bila prijavila i na natječaj, ali joj se dogodila 'ponuda koja se ne odbija' na Al Jazeeri

S HTV-a je procurila priča da se poznato novinarsko i televizijsko lice Mirjana Hrga javila na jedan odaktualnihnatječaja za novinare na HTV-u. Govorilo se i da joj je Hloverka Novak Srzić tada rekla kako za nju nema mjesta u informativnom programu, ali da može doći u magazin na što je, navodno, Hrga promijenila ploču, iskritizirala informativni program javne televizije i rekla da to neće prihvatiti jer ionako ide na Al Jazeeru.No, iz izjava samih aktera, priča ispada nešto drukčija.

Novak-Srzić nam je rekla kako ona ne odlučuje o tome tko ide u informativni program a tko u magazin te da to nije mogla reći. Za Mirjanu Hrgu rekla je kako joj želi puno uspjeha te da ju smatra izvrsnom novinarkom koju bi voljela gledati na televiziji. Hrga je pak ostala zapanjena na takvu interpretaciju s HTV-a te ju nije htjela komentirati dodavši da su to 'podmetanja koja ju žaloste', ali je za tportal rekla da se zaista željela vratiti na HTV i detaljno obrazložila svoju profesionalni put koji će u skoroj budućnosti ipak graditi na Al Jazeeri:

'Nakon dvije godine TV stanke, poželjela sam se vratiti kući u kojoj sam naučila gotovo sve što znam, gdje mi je i dana prilika da stasam kao reporter i urednik, kući za koju nikada nisam rekla ništa loše. Emotivno sam vezana za HTV i htjela sam vidjeti ima li tamo još profesionalnih izazova za mene. Kada se otvorio natječaj, odlučila sam to učiniti na najtransparentniji mogući način, bez povlastica, svojim CV-jem konkurirati za posao. Učinila sam to i zato da, u slučaju da dobijem posao, nitko ne može reći da sam ga dobila preko veze, jer je tako netko htio', rekla je Hrga.  No, u međuvremenu se dogodio obrat zbog kojeg su s HTV-a i krenule lavine različitih priča.

Došla je ponuda Al Jazeere Balkans, na čiji se natječaj nisam prijavljivala i nakon toga sam shvatila da je to ponuda koja se ne odbija, izuzetan profesionalni izazov... Jedino korektno prema HTV-u u tom trenutku, nakon potpisivanja ugovora s Al Jazeerom, bilo je otići na HTV, zahvaliti na prihvaćanju prijave i reći im da sam u međuvremenu prihvatila ponudu Al Jazeere. Tako nitko ne bi pomislio da sam i u jednom trenutku odlučila sjediti na dva stolca, ili ne daj Bože nekome oduzela mogućnost da umjesto mene dobije taj posao.'

Hrga objašnjava da nije bila na natječaju za Al Jazeeru jer televizija 'ima pravo i običaj u određenim slučajevima mimo natječaja kontaktirati određene ljude'. 'Tako su i mene početkom prosinca pozvali da razmotrim mogućnost svog profesionalnog angažmana u toj kući. Nakon što je Goran Milić imenovan direktorom Al Jazeere Balkans, imala sam motiv više i zapravo nimalo mjesta za razmišljanje. Potpisala sam ugovor, moja pozicija službeno glasi 'presenter Sarajevo' i veselim se da ću biti dio najjače svjetske televizije. Odmorna sam i spremna, i s nestrpljenjem čekam da završi natječaj i da upoznam tim s kojim ću surađivati', objasnila je Hrga za tportal.