PRIMAO NOVAC IZ CRNIH FONDOVA HDZ-A?

HSU će suspendirati počasnog predsjednika Jordana

27.10.2011 u 15:27

Bionic
Reading

Hrvatska stranka umirovljenika na izvanrednoj će sjednici Predsjedništva suspendirati bivšeg predsjednika te stranke Vladimira Jordana i oduzeti mu titulu počasnog predsjednika. Iz stranke su izvijestili da su se na to odlučili 's obzirom na osjetljivu političku situaciju i opasnost da se eventualna nedjela jedne osobe povežu s imenom stranke te dok se spekulacije da je Jordan osumnjičen za primanje novca iz crnih fondova HDZ-a ne pokažu točnim ili netočnim'

'Odgovorno tvrdimo da nikakav novac ni iz kakvih fondova nikada nije ušao u HSU niti je tadašnje predsjedništvo, kao ni sadašnje čelništvo stranke imalo ikakvih indicija o ovom slučaju. Također, koliko nam je poznato, osim gospodina Jordana, nitko iz stranke nikada nije bio pozvan ni na kakav razgovor u DORH ili USKOK', stiče HSU.

Jordan: Hrelja se ponaša kao šuga


'Trebali su me pozvati da ja kažem svoje, a ne ovako, kao obična šuga se ponaša predsjednik stranke umirovljenika', komentirao je cijeli slučaj Jordan za RTL


'Ne prejudicirajući rezultate istrage i uvažavajući presumpciju svačije nevinosti dok se ne dokaže suprotno, odlučili smo se za mjeru suspenzije smatrajući je moralnom i korektnom prema stranci u čiju je izgradnju uložen dugogodišnji pošten rad mnogih ljudi i sadašnjeg predsjednika Silvana Hrelje', napominju iz stranke.

Vladimir Jordan bio je predsjednik HSU-a od 2001. do 2008. godine. Nakon odlaska Jordan u stranci više nije obavljao nikakve funkcije niti je sudjelovao u procesu donošenja stranačkih odluka te je jedina funkcija koju je imao bila ona počasnog predsjednika.