PUKLA LJUBAV

HSS raskinuo koaliciju s HDZ-om u Zadarskoj županiji

23.02.2012 u 18:56

Bionic
Reading

Zadarska Županijska organizacija Hrvatske seljačke stranke (HSS) izvijestila je na današnjoj konferenciji za novinare u Zadru da raskida koaliciju s HDZ-om na županijskoj razini pa će predsjednica Županijske skupštine Irena Devčić (HSS) vijećnicima dati mandat na raspolaganje na sljedećoj sjednici Županijske skupštine

Predsjednik Županijske organizacije HSS-a Josip Zubović rekao je da je potpisana koalicija bila samo 'mrtvo slovo na papiru' te kako u HSS-u poštuju dosadašnjeg partnera.'Jednostavno nećemo i ne možemo dopustiti ponižavajući odnos koji je HDZ zauzeo prema nama. Tolerirali smo sva nejavljanja i nemogućnost kontakta s predsjednikom Županijske organizacije HDZ-a Božidarom Kalmetom jer smo razumjeli zauzetost jednog ministra. No, svemu jednom dođe kraj, pa i ministarskoj poziciji, a i našoj toleranciji', rekao je Zubović.

'Uvijek ćemo podupirati projekte koji su na dobrobit naše županije, ma tko bio na vlasti', istaknuo je, dodajući kako HSS neće podupirati nijednu stranku koja se ponaša kao 'apsolutni vladar i šerif na ovim prostorima'.

Zubović je također rekao kako ta odluka 'nije ishitrena niti je donesna u afektu' te da su o njoj raspravljali svi odbori Županijske organizacije HSS-a. HSS u zadarskoj Županijskoj skupštini ima tri vijećnika, a stranka je na prošlim lokalnim izborima bila dio pobjedničke koalicije HDZ-HSS-HSP-HSLS-HSU.