SAMOSTALAN IZLAZAK NA IZBORE

'HSS pušta probne balone da vidi kako diše HDZ'

12.01.2011 u 14:30

Bionic
Reading

'HSS se priprema kao da će samostalno izaći na izbore, isto tako otvoreni smo za razgovore, ali temeljene na programskim načelima koja smo zacrtali', kazao je jučer gostujući u Dnevniku 3 HTV-a predsjednik HSS-a Josip Friščić

Friščićeva izjava tako je još jednom pokrenula priče po kojima bi najodaniji HDZ-ov koalicijski partner u budućnosti trebao solirati na političkoj sceni.

No politički analitičar Višeslav Raos smatra da je još rano bilo što prejudicirati.

'S obzirom da se još uvijek ne zna datum izbora, mislim da je malo preuranjeno kalkulirati kako će HSS izaći na izbore. Rekao bih da je ovdje više riječ o puštanju probnih balona, a ne o nekakvom sukobu među koalicijskim partnerima. HSS u ovom trenutku želi ispipati teren i vidjeti kako HDZ diše, ali i druge stranke', mišljenja je Raos.

Za Friščićevu izjavu, koju bi birači mogli doživjeti kao 'mi bismo malo ovako, pa bismo onda malo onako', Raos kaže da neće bitno utjecati na biračko tijelo.

'Sve stranke će uskoro krenuti u ispitivanje terena, licitirat će se imenima, a sve ne bi li se ispipalo kako javnost i potencijalni partneri dišu. Riječ je o nečem što se može nazvati neformalna pretkampanja', zaključio je Raos.