hrvatski sabor

HSS-ov Beljak zastupnicima HDZ-a: Dobronić je velika pobjeda Zorana Milanovića

13.10.2021 u 16:23

Bionic
Reading

Saborski zastupnik Krešo Beljak (HSS) poručio je u srijedu HDZ-ovim zastupnicima, u raspravi o izboru Radovana Dobronića za predsjednika Vrhovnog suda, da je to velika pobjeda predsjednika države Zorana Milanovića, neovisno što oni o tome mislili

„To je 1:0, a strijelac je Zoran Milanović, naravno da to nećete priznati, pobijedio vas je Milanović i smatram da je ovaj izbor samo mali kotačić u promjenama koje će uslijediti u idućim godinama“, rekao je Beljak.

Reagirajući na analize koje su o stanju u pravosuđu izrekli neki HDZ-ovi zastupnici, istaknuo je kako se problemi pravosuđa znaju i kako se zna tko je proveo sječu najkvalitetnijih kadrova, početkom 90-ih.

Glavni plijen politike koja je inaugurirala svoje pravosuđe i suce bila je privatizacijska pljačka koja je protekla po zakonu, rekao je Beljak, navodeći kako su „nusprodukti svega lošega u pravosuđu“ ti da su gotovo svi suci usko vezani uz HDZ.

HDZ-ov Stipan Šašlin zapitao ga je može li, s obzirom da je dugo u politici, a i s pravosuđem ima iskustva, povući paralelu o stanju u njemu danas i prije 20-ak godina, na što je Beljak žestoko odgovorio.

„Vi mene mislite isprovocirati, vi koji ste član organizacije, sekte koja očekuje presudu za pljačku državnih novaca u Fimi mediji. Ja sam za vas, ne sitni prekršajac, ja sam za vas mrvica što god napravio“, odgovorio je Šašlinu, prozivajući HDZ da je uništio hrvatsku budućnost.

Prozivate me za jednu jedinu aferu u životu, da, imate pravo na to, to je kao kad se slon ruga buhi kak' je velika, jadno da jadnije ne možete biti, poručio mu je.

Predsjedavajući Furio Radin upozorio ga je da ne može tako razgovarati sa zastupnicima, no Beljak ustrajava da ga nije dobro čuo. Znam da vas istina boli, ali tako govoriti o zastupnicima HDZ-a, nije primjereno i može vas biti sram, poručio mu je Damir Habijan.

O službenom prijedlogu predsjednika države da se Dobronić, sudac Trgovačkog suda, najpoznatiji po presudi u korist građana u slučaju 'švicarac', izabere za predsjednika Vrhovnog suda, Sabor je raspravljao u srijedu, a glasovat će u petak.