ŠIBENSKO KNINSKA ŽUPANIJA

HSP-ov kandidat za župana Gordan Baraka

10.03.2009 u 15:03

Bionic
Reading

Šibenski poduzetnik Gordan Baraka, kandidat je HSP-a za župana Šibensko-kninske županije, rečeno je danas na konferenciji za novinare Županijskog vijeća te stranke.

Baraka je na konferenciji predstavio izborni program HSP-a za županiju, koji je prema njegovim riječima pozitivan, proaktivan, provediv i razvojan.

'Novca ima samo ga treba pronaći, a to može samo dobra uprava koja ne gleda svoje interese, već na transparentan način privlači investitore', rekao je Baraka.
Program HSP-a se temelji na zaštiti okoliša, demografskoj obnovi, razvoju školstva, održivog razvoja otoka i zaleđa te razvoju gospodarstva. Također, obuhvaća i razvoj zdravstva, turizma te poljoprivrede i ribarstva.

Radi njegove provedbe nužan je preustroj županijske i gradskih uprava naglasio je Gordan Baraka.

'Bruto domaći proizvod županije je najniži u regiji, sindikalna košarica je najskuplja u Hrvatskoj, a broj poduzetničkih zona raspoloživih za investicije je najmanji u Hrvatskoj, što je trend kojemu pogoduje trenutna politička elita koja se naprosto mora mijenjati', rekao je Ivica Ledenko, predsjednik Županijskog vijeća HSP-a.