SRB KOD STANKOVIĆA

HSP je pijevac koji je prerano zakukurikao

28.03.2010 u 17:54

Bionic
Reading

HSP je pijevac koji je prerano zakukurikao. Tako smo i mi upozoravali na probleme u Hrvatskoj, no birači ih nisu htjeli vidjeti, a Hrvatska je danas tu gdje je, rekao je predsjednik Hrvatske stranke prava Danijel Srb gostujući u emisiji 'Nedjeljom u dva'

Jesu li pravaši na putu da potpuno nestanu s hrvatske političke scene ili će novo vodstvo na čelu sa Srbom vratiti povjerenje birača u HSP, bile su neke od tema emisije. Osim toga, Srb je komentirao aktualna pitanja poput gospodarske krize u zemlji i broja branitelja. Postavljeno mu je i pitanje što osjeća na pozdrav 'Za dom spremni'.

HSP nije bilo kakva stranka u hrvatskoj povijesti. I zato je treba vratiti na njene pozicije. No ja sam jedva prepoznat na hrvatskoj političkoj sceni, pa se može samo zamisliti kako je teško prepoznati ljude iz naše stranke koji stvaraju program za oporavak Hrvatske. A u stranci postoje vjerojatno i bolji ljudi nego prije, izjavio je Srb govoreći o opstanku svoje stranke.

Urednika i voditelja emisije Aleksandra Stankovića zanimao je konkretan uzrok da je stranka spala na jedno slovo u Saboru.

U Hrvatskoj postoje dvije političke strane i obje su odgovorne za nastalo stanje. No zbog njihovih međusobnih prepucavanja nema mjesta za nekoga tko želi govoriti o suštini problema. Pristajanje na dijeljenje Hrvatske na lijevu i desnu šteti Hrvatskoj. A naštetilo je i nama, odgovorio je, među ostalim, Srb.

Na pitanje postoji li u Hrvatskoj 500.000 branitelja, Srb je rekao da je ključno pitanje koga se smatra braniteljem.

Govoreći o aktualnoj gospodarskoj situaciji u zemlji, predsjednik HSP-a je rekao da Vlada ne vodi dobro zemlju:

'Vlada loše upravlja, prepustila je medijima vođenje zemlje, odnosno popušta pod pritiscima. A to će imati posljedice.'

Akcija HSP-a za ukidanje ćirilice u Vukovaru najviše je odjeknula u hrvatskoj javnosti.

Vukovarski HDZ se nije usudio reći svojim glasačima da je on uveo ćirilicu. A u Vukovaru ne postoje uvjeti za to definirani Ustavom. HSP nema problem dopuštanja nacionalnim manjinama da se školuju na svojem pismu i jeziku. Problem je kad se to koristi za posebne povlastice, raspodjelu novca... Hrvatskim selima u okolici Vukovara daje se manje novca. HSP stoga traži ravnopravnost, rekao je Srb.