NAKON IZBORNOG FIJASKA

HSP 25. veljače bira novo vodstvo stranke

23.01.2012 u 16:02

Bionic
Reading

Na saboru Hrvatske stranke prava (HSP), koji će se održati 25. veljače, ta će stranka izabrati novog predsjednika i cjelokupno novo vodstvo stranke, izjavio je danas Hini predsjednik stranke Danijel Srb.

HSP je otvorio kandidacijski postupak koji traje do 15. veljače, a kandidature se predaju Kandidacijskom povjerenstvu stranke. Kandidaturu za predsjednika stranke može predati član HSP-a koji dostavi pisanu podršku najmanje dvije Županijske organizacije, obvezno uključujući matičnu Županijsku organizaciju te ima najmanje pet godina kontinuiranog članstva u HSP-u.

Saboru stranke prethode izmjene i dopune Statuta stranke te je u tu svrhu imenovano povjerenstvo u čijem su sastavu, uz predsjednika HSP-a Daniela Srba, Mirko Duspara, Goran Grguričin, Franjo Gavran i Željko Soldo. Povjerenstvo utvrđuje izmjene koje potom treba raspraviti Predsjedništvo stranke koje ih, ako ih prihvati, daje Glavnom stanu HSP-a na usvajanje, objašnjava Srb.

Glavni stan HSP-a u subotu, 21. siječnja, održao je sjednicu u Sisku na kojoj je, kako se navodi u današnjem pripćenju Predsjedništva HSP-a, odlučeno da "katastrofalni rezultati parlamentarnih izbora iziskuju temeljite promjene u HSP-u".

'Ako želimo jednoj od najstarijih stranaka u Hrvatskoj vratiti povjerenje birača, vratiti ju među parlamentarne stranke, neophodno je provesti sveobuhvatne promjene, kako na razini ustrojstva stranke tako i u njenom političkom djelovanju', stoji priopćenju.

HSP je na nedavno održanim parlamentarnim izborima izgubio status parlamentarne stranke. U prethodnom sazivu Sabora HSP je zastupao predsjednik stranke Srb.