OBAMIN POUČAK

HSLS-ovac traži donacije građana za kampanju

06.04.2009 u 10:59

Bionic
Reading

Kandidat HSLS-a, HSS-a i SDP-a za osječkoga gradonačelnika Josip Vrbošić (HSLS) izjavio je danas da će financiranje njegove predizborne kampanje ovisiti o mogućnostima stranačkih središnjica te dobrovoljnim prilozima građana i gospodarstvenika, zbog čega je stranka otvorila poseban račun

OSIJEK - Na konferenciji za novinare Vrbošić je kazao da njegova kampanja, za razliku od najava nekih drugih kandidata, neće biti skupa jer, kako smatra, to 'nije primjereno vremenu u kojem živimo'. Otvaranjem posebnoga računa u poslovnoj banci, čiji će broj biti objavljen na web-stranici osječkog HSLS-a, želimo napraviti pomak na području transparentnosti financiranja kampanje, rekao je.

Vrbošić je kazao da davanje donacija njegovoj kampanji za gradonačelnika 'nije ničim uvjetovano' i isključivo je dobrovoljno. Račun je nazvan 'Napokon', što će biti, rekao je, prvi slogan u predizbornoj promidžbi koji odražava težnju da Osijek 'napokon dobije bolju upravu i gospodarsku situaciju te više reda u komunalnim službama'.

Zamoljen da komentira dosadašnji tijek kampanje i teške optužbe koje razmjenjuju njegovi protukandidati Krešimir Bubalo (HDSSB) i Anto Đapić (HSP), Vrbošić je odgovorio da ne želi ulaziti u optuživanje svojih protukandidata koji 'imaju razloga da čine takve stvari', ali drži da im se 'drukčijom kampanjom može solidno parirati'.

Na novinarski upit hoće li ga činjenica da je HSLS na županijskoj razini nedavno sklopio koaliciju s HSP-om, HDZ-om, HSU-om i HSS-om djelomično spriječiti da tijekom kampanje žešće kritizira Antu Đapića, Vrbošić je odgovorio da ga to ne može spriječiti.

Moja je želja bila da ovo što pokušavam napraviti u Osijeku ima svoju vertikalu i na županijskoj razini, ali su županijska vijeća HSLS-a i HSS-a odlučila drukčije, rekao je Vrbošić dodavši da si on, kao predsjednik osječkog HSLS-a, i Županijsko vijeće stranke, neke stvari međusobno ne mogu uvjetovati.