ADLEŠIČ KOD PREDSJEDNIKA MESIĆA

HSLS ostaje u koaliciji i podupire novu mandatarku

03.07.2009 u 18:32

Bionic
Reading

Središnje vijeće HSLS-a jednoglasno je danas donijelo odluku o ostanku HSLS-a u koaliciji i potpori mandatarki Jadranki Kosor, ali inzistiraju na žešćim reformama i antirecesijskim mjerama, izjavila je novinarima predsjednica HSLS-a Đurđa Adlešič tijekom sjednice Središnjeg vijeća

Na upit novinarima na koje reforme misle, Adlešič je rekla - na reforme koje slijede. 'Mnoge reforme su stajale, čekale i sad se više ne može čekati i to je naš jedini zahtjev', naglasila je Adlešič.

Potpredsjednik HSLS-a Ivan Čehok izjavio je novinarima da su 'dali 12 novih antirecesijskih mjera, predane su i one će biti dio novoga programa, odnosno izmijenjenoga programa'. Adlešič je dodala da se program radi i da će novinarima biti predstavljen u ponedjeljak.

Čehok je na upit novinara zanima li ga sada mjesto ministra znanosti, obrazovanja i športa rekao da ne, barem za sada. Adlešič je novinarima pojasnila da je Središnje vijeće HSLS-a tijelo, koje, uz ostalo, donosi odluku o ulasku, odnosno izlasku stranke iz koalicije.

Predsjedništvo HSLS-a je tijelo koje daje preporuku Središnjem vijeću. Predsjedništvo HSLS-a je 1. srpnja, nakon ostavke premijera Ive Sanadera jednoglasno odlučilo poduprijeti Vladu i predloženu mandatarku Jadranku Kosor. Članovi Predsjedništva HSLS-a tada su zaključili da nije vrijeme da se izazivaju bilo kakve krize i da se rade velike promjene.