ZA HDZ SPREMNI

HSLS i HČSP podupiru Pauka za župana

28.05.2009 u 14:33

Bionic
Reading

Goran Pauk iz HDZ-a bit će šibensko-kninski župan i to sigurno s najvećom razlikom u odnosu prema protukandidatu u usporedbi s drugim županijama u kojima se također održava drugi izborni krug, rekao je danas na konferenciji za novinare predsjednik šibensko-kninskoga Županijskog odbora HDZ-a Ante Kulušić.

Potporu kandidatu Goranu Pauku (HDZ-HSS), koji je u prvom krugu lokalnih izbora osvojio 49,26 posto glasova, danas su dali i županijski HSLS i HČSP. Njegov protukandidat je Duško Živković (SDP-HNS), koji je u prvom krugu dobio 27,40 posto glasova.

Na konferenciji za novinare predsjednik šibensko-kninskog HDZ-a govorio je o Stipi Petrini koji na lokalne izbore izišao s Nezavisnom listom za Županijsku skupštinu.

"Što se tiče laži i objeda Stipe Petrine o navodnom kupovanju glasova birača na proteklim lokalnim izborima, angažirao sam odvjetnika koji će podići tužbu zbog tih izjava", istaknuo je Kulušić.

HDZ je zadovoljan rezultatima u Šibensko-kninskoj županiji jer je osvojio 119 vijećničkih mandata u predstavničkim tijelima u toj županiji, što je isti rezultat kao i 2005. godine.

Goran Pauk, HDZ-ov kandidat za šibensko-kninskog župana, opovrgnuo je tezu koju su ponavljale protivničke stranke u predizbornoj kampanji o tome da je ta županija najzaostalija regija u Hrvatskoj. "UNDP u svojoj publikaciji o regionalnom indeksu konkurentnosti za 2007. godinu svrstava nas u red srednje razvijenih županija, a od 10 županija s najvećim posljedicama rata smo na prvom mjestu po razvoju", rekao je Pauk.

Priopćenje o tome kako podupire HDZ-ova kandidata za župana Gorana Pauka javnosti je danas poslalo Županijsko vijeće HČSP-a.

"Polazeći od naših programskih načela i pravaške orijentacije, svakako su nam bliže stranke koje promiču demokršćanske i nacionalne vrijednosti", navodi se u priopćenju HČSP-a.

Čelnici županijskog HSLS-a su na danas održanoj konferenciji za novinare pozvali svoje birače da glasuju za Gorana Pauka.

SDP i HNS nisu više prva oporbena grupacija u šibensko-kninskoj Županijskoj skupštini, nego je to Nezavisna lista Stipe Petrine, pa je upitno tko će zapravo vladati ako kandidat koalicije SDP-HNS Duško Živković postane župan, rekao je na konferenciji za novinare potpredsjednik županijskoga HSLS-a Nikola Rak.