INTERESIRAJU IH SAMO IZBORI

HSLS, HSP i HDSSB idu i u Vladu i na Pantovčak

08.03.2011 u 15:16

Bionic
Reading

Predsjednik HSLS-a Darinko Kosor potvrdio je danas novinarima kako je dobio poziv na razgovore i od predsjednika Republike Ive Josipovića i od premijerke Jadranke Kosor, rekavši da će se na oba poziva odazvati

'Možemo raspravljati samo o jednoj točki dnevnog reda - određivanju datuma parlamentarnih izbora, jer je to ono što građani traže', poručio je Kosor, dodavši kako će prijedlog HSLS-a biti da se prvo održe parlamentarni izbori, a potom referendum za ulazak u EU.

Ako bi referendum bio prije parlamentarnih izbora, nezadovoljstvo građana odrazilo bi se i na rezultat referenduma, mišljenja je Kosor.

Na oba sastanka odazvat će se i HSP-ov Daniel Srb koji kaže da je 'njegova stranka uvijek poštovala institucije'.

Međutim, Srb je upozorio da će na sastanku kod premijerke Kosor vjerojatno biti jedina stranka koja će po pitanju Europske unije imati drugačije mišljenje.

'Naš je stav bitno drugačiji jer vi znate da je naša procjena da Hrvatska gospodarski gubi ulaskom u Europsku uniju', rekao je Srb.

Iako na sastanku u Banskim dvorima kao tema nisu predviđeni prosvjedi i situacija u državi, Srb smatra da bi se trebalo razgovarati i o tome jer se 'Hrvatska našla u slijepoj ulici'.

Dok za HSLS-ovog Darinka Kosora jedina tema može biti određivanje datuma izbora, HDSSB-ovog Vladimira Šišljagića to ne zanima.

'Ova Vlada treba odmah odstupiti. Ja ne tražim datum izbora, nego tražim da odstupe. Predugo smo čekali i očekujemo od Vlade da podnese ostavku i da se raspišu izbori. Oni neće utjecati na ulazak Hrvatske u Europsku uniju, isto kao što referendum za Europsku uniju i izbori nemaju veze jedni s drugim', kazao nam je Šišljagić, rekavši da do 11 sati pozivi za sastanke nisu došli u središnjicu HDSSB-a, ali da će se, ako dođu, odazvati na oba.

HSU i HL neće na konzultacije u Banske dvore

Hrvatska stranka umirovljenika i Hrvatski laburisti neće se odazvati pozivu Jadranke Kosor za konzultacije u četvrtak u Banskim dvorima, oko završetka pregovora o pristupanju Republike Hrvatske Europskoj uniji, priopćile su danas te stranke.

Predsjednik HSU-a Silvano Hrelja smatra poziv na taj sastanak alibi-scenarijem, a Jadranka Kosor treba, misli Hrelja, izići pred hrvatsko vrhovno zakonodavno i predstavničko tijelo, odnosno Hrvatski sabor.

Predsjednik Hrvatskih laburista – stranke rada Dragutin Lesar podsjeća kako su premijerki nedavno dostavili 61.738 pisama koja su potpisali građani Hrvatske tražeći ostavku premijerke i cijele njezine Vlade, a na koje premijerka nije reagirala.

'Jedini poziv na koji bismo se eventualno mogli odazvati jest poziv premijerke na sastanak radi utvrđivanja što hitnijeg datuma izvanrednih parlamentarnih izbora', priopćili su Hrvatski laburisti.