IAKO JE KRŠIO UVJETNI OTPUST

Hrvoje Petrač ostaje na slobodi!

10.05.2012 u 13:01

Bionic
Reading

Hrvoje Petrač, pravomoćno osuđen za otmicu maloljetnog sina generala Vladimira Zagorca, iako je prekršio pravila uvjetne slobode, neće se vratiti na odsluženje zatvorske kazne, odlučio je sudac izvršenja kazni Županijskog suda u Zagrebu Zdenko Jambrović

Sudac je donio rješenje kojim se ne opoziva uvjetni otpust, ali se mijenjaju Petračeve obveze, odnosno uvjeti određeni ranije. Hrvoje Petrač će se tako ubuduće morati odazivati na pozive suca izvršenja, treba se svaki drugi ponedjeljak u mjesecu javljati u Prvu policijsku postaju i mora se javljati probacijskom uredu u Zagrebu radi vršenja nadzora nad provođenjem uvjetnog otpusta. Kao mjera oduzeta mu je i putovnica i zabrana napuštanja RH, kao i mjesta boravišta duže od jednog dana, bez odobrenja suca izvršenja.

'U rješenju je određeno ukoliko bilo koja od mjera iz uvjetnog otpusta bude prekršena, da će se isti opozvati. Sudac je utvrdio da iako je bilo nepridržavanja i propusta od strane osuđenika da se ne radi o propustu takvih razmjera zbog kojih bi bilo potrebno opozvati uvjetni otpust', kazala je zamjenica glasnogovornika suda Ivana Čalić i dodala da na ovu odluku Petrač ima pravo žalbe. Upitana što je s odlaskom u zemlje za koje putovnica ne treba, Čalić je navela da će MUP o svemu biti obaviješten te da Petrač ni u te zemlje ne smije ići.

Podsjetimo, sud je od novinara doznao da se Petrač nalazi u Španjolskoj, a naknadno je utvrđeno da za odlazak na Iberijski poluotok nije imao dozvolu suda te da je granicu prelazio još 19 puta, uključujući i odlazak na azijski kontinent.