'NEUGODNOSTI U NOĆNIM KLUBOVIMA'

Hrvatsku svrstali među pet najopasnijih destinacija

01.06.2009 u 11:10

Bionic
Reading

Utjecajni talijanski sportski dnevnik La Gazzetta dello Sport među pet najrizičnijih turističkih destinacija na svijetu uvrstio je Hrvatsku!

Tako se 'lijepa naša' našla uz bok Meksiku, Maliju, Šri Lanki i Indiji. Naime, u broju od 28. svibnja La Gazzetta dello Sport je objavila kartu svijeta s pet navedenih zemalja koje, sugeriraju autori, svakako treba izbjegavati pri turističkim putovanjima.

Kako navodi list, u Meksiku turistima prijeti svinjska gripa, u Maliju turisti su u opasnosti zbog sukoba vlasti i tuareških pobunjenika. U Indiji je pak opasno zbog napete situacije sa Sikima, a na Šri Lanki je rat na sjeveru zemlje.

U Hrvatskoj, pak, 'jadnim' turistima opasnost prijeti u 'noćnim klubovima' u kojima mogu 'doživjeti neugodnosti', stoji u reportaži.

Autorica teksta poziva se na informacije objavljene na web stranici www.viaggiaresicuri.it, koja se pak oslanja na informacije koje prikuplja Odjel za krize talijanskog Ministarstva vanjskih poslova. 'Već je postalo uobičajeno da se uoči turističke sezone pokušavaju plasirati negativne i uznemirujuće informacije i laži o stanju sigurnosti u Hrvatskoj', komentira za Slobodnu Dalmaciju Mario Dragun, glasnogovornik Ministarstva vanjskih poslova.

'Svrstavanje naše zemlje među pet najrizičnijih država u svijetu dovoljno govori samo po sebi o vjerodostojnosti tih informacija. Veću glupost u životu nisam čuo', kazat će Dragun. Po njegovim riječima, o stanju sigurnosti u Hrvatskoj ipak najbolje govore brojni turisti koji su nas posjetili i u ovim recesijskim danima, a sve češće za mjesto svog odmora biraju upravo našu zemlju.

Provjerom na internetskoj stranici talijanskog Ministarstva vanjskih poslova, kako kaže Dragun, može se vidjeti da Italija našu zemlju ocjenjuje kao sigurnu, a jedino što ima veze s noćnim klubovima jest upozorenje da gosti pripaze zbog mogućih velikih računa i da zbog toga budu na oprezu.'Jedina mjera koja se tiče sigurnosti, a koju talijanske kolege savjetuju svojim građanima jest da vode računa u onim područjima u kojima postoji opasnost od zaostalih mina, a za što u Hrvatskoj postoje jasna upozorenja na svakoj takvoj lokaciji', dodajući da je očito da su talijanski internetski portali, a potom i talijanski dnevnik senzacionalistički i netočno konstruirali čitavu priču.