OZLIJEĐEN I KOLEGA

Hrvatski vojnik ranio se u Afganistanu

08.03.2012 u 10:27

Bionic
Reading

Pripadnik 18. hrvatskog kontingenta u misiji ISAF, koji je raspoređen na dočasničkoj dužnosti u kampu Mike Spann na sjeveru Afganistana, ozlijedio se prilikom opaljenja iz osobnog vatrenog oružja (pištolj) u srijedu u večernjim satima po lokalnom vremenu, priopćeno je u četvrtak iz MORH-a

Tom prilikom također je istodobno lakše ozlijeđen i još jedan pripadnik ISAF-a, koji nije iz sastava hrvatskog kontingenta.

Odmah po događaju, obojica ozlijeđenih, od kojih jedan ima prostrijelnu ozljedu potkoljenice, a drugi prostrijelnu ozljedu natkoljenice, liječnički su zbrinuti, te su prebačeni u bolnicu kampa Marmal na sjeveru Afganistana i izvan su životne opasnosti.

Obitelj ozlijeđenog pripadnika OSRH, kojemu je ovo drugo sudjelovanje u misiji ISAF, izviještena je o događaju, a o navedenom slučaju provest će se istraga, priopćila je Samostalna služba za odnose s javnošću i izdavaštvo MORH-a.

Upravo ovih dana pripadnici 18. hrvatskog kontingenta u čijem je sastavu i ozlijeđeni pripadnik OSRH završavaju svoje šestomjesečne zadaće u Afganistanu i u tijeku je primopredaja dužnosti sa 19. hrvatskim kontingentom koji je prije nekoliko dana upućen u misiju ISAF u Afganistanu.