SVE POHVALE PROPADALU

Hrvatski turistički štand osvojio London!

14.11.2011 u 15:18

Bionic
Reading

Novi štand Hrvatske turističke zajednice već je na prvom predstavljanju na londonskom sajmu turizma osvojio najviše pohvala - bar tako tvrdi PR Ateljea Propadalo. Nakon desetak godina, hrvatski štand je redizajniran, a autor koji je zaslužio lovorike je dizajner Ivica Propadalo

Na turističkom sajmu u Londonu, World Travel Market 2011, Hrvatska je zablistala štandom koji potpisuje Atelje Propadalo.

'Na površini od oko 250 m2, jedan od naših najistaknutijih likovnih umjetnika, scenograf, dizajner i član rock grupe Teška industrija Ivica Propadalo sa svojim je timom - suradnicom Rinom Rilje te stručnim suradnikom Feđom Vukićem napravio nešto što dosada nije viđeno na turističkim sajmovima! Još dok se štand montirao konkurencija nije štedjela komplimente. Čelni ljudi WTF-a jednoglasno su ocijenili kako je riječ o vjerojatno najljepšem štandu otkako postoji ovaj sajam.

Budući da tijekom posljednjih desetak godina ne postoji praktički niti jedna važnija manifestacija ili događanje za koji Ivica Propadalo nije osmislio scenografiju, ne čude komplimenti koji pristižu sa svih strana i potvrđuju njegovu sposobnost stavljanja svoje kreativnosti u funkciju najrazličitijih postavljenih zadataka i izazova. I ovoga puta zaslužuje najviše pohvale za tu izvedbu jer se nakon niza uspješnih radova i rješenja ovom prilikom pokazao i kao izvrstan promotor turističkih i gospodarskih vrijednosti Republike Hrvatske. Jednako inventivan, maštovit i kreativan kao i na svim svojim prijašnjim projektima.

Atelje Propadalo je u jakoj konkurenciji 20 pristiglih rješenja prije pola godine dobio izradu štanda na velikom javnom natječaju koji je raspisala Hrvatska turistička zajednica', navodi se u priopćenju PR-a obrta za dizajn i marketing Magnus.

'Štand je koncipiran potpuno moderno, s ogromnim LED ekranom veličine 100 m2 koji u potpunosti prati elipsasti izgled štanda. Ekran je na visini od sedam metara i smješten je iznad izlagačkih pultova i boksova partnera HTZ-a za vođenje razgovora sa zainteresiranim posjetiteljima', opisao je Ivica Propadalo. Film koji se prikazuje na LED ekranu konceptualno je maksimalno originalan, a njegov scenarij također je djelo Ateljea Propadalo. U realizaciji filma, osim Đele Jusića koji je montirao najljepše kadrove Hrvatske, svoj su doprinos kroz izradu animacija dali Zdenko Bašić i Manuel Šumberac

'U filmu su uvršteni najljepši kadrovi iz različitih dijelova Hrvatske. Kornati ili podmorje dobiju posve novu dimenziju kada preko njih prelete animirane ribe ili galebovi ili kad pak preko žitnih polja Slavonije prolete animirani konji. Kada vide takva dinamična rješenja posjetitelji se jednostavno moraju zaustaviti i promatrati što će na ekranu uslijediti poslije toga. Prema ideji Ateljea Propadalo upravo to je i svrha izložbenog štanda', pojasnio je Ivica Propadalo, dodajući kako film prati vrsno montirana glazba iz svih krajeva Hrvatske za koju je zaslužan DJ Rako.