OSTALI BEZ POZIVNICA

Hrvatski Srbi nisu dobrodošli na Nikolićevu inauguraciju

11.06.2012 u 10:31

Bionic
Reading

Milorad Pupovac, potpredsjednik Samostalne demokratske srpske stranke (SDSS) i predsjednik saborskog Odbora za vanjsku politiku, potvrdio je za tportal da nitko od izabranih predstavnika i institucija Srba u Hrvatskoj nije dobio poziv za sudjelovanje na današnjoj inauguraciji srpskog predsjednika Tomislava Nikolića u Beogradu

'Prvo, nisam dobio poziv i to vam dovoljno govori. Drugo, nitko ne ide tamo gdje nije pozvan', rekao je Milorad Pupovac. Na pitanje kako tumači propust Tomislava Nikolića da na inauguraciju pozove predstavnike hrvatskih Srba, Pupovac odgovara da je riječ 'o neupućenosti, nesporazumu ili neslaganju'.

Na predsjedničku inauguraciju Tomislava Nikolića, četničkog vojvode i desne ruke haškog optuženika Vojislava Šešelja u Srpskoj radikalnoj stranci, stižu tek predsjednici Crne Gore i Republike Srpske, Filip Vujanović i Milorad Dodik.

Na inauguraciju neće doći nijedan drugi predsjednik države iz Europe i svijeta; najavljen je tek dolazak europskog povjerenika za proširenje Stephana Fulea.

Organizatori su najavili bogatu trpezu, a među srpskim delicijama koje će biti poslužene u zgradi Predsjedništva naći će se i Tomina rakija.

Nikolić je položio prisegu u srpskom parlamentu nakon pobjede u drugom krugu predsjedničkih izbora 31. svibnja, čime je stupio na dužnost predsjednika Srbije. Javnost je šokirao rekavši da je Vukovar bio i ostao srpski grad te da u Srebrenici nije bilo genocida.