branko perošević

Hrvatski pomorac koji je teško ozlijeđen u velikoj eksploziji u vraća se kući

14.08.2020 u 11:54

Bionic
Reading

Hrvatski pomorac Branko Perošević iz Aljmaša, teško ozlijeđen u eksploziji amonijeva nitrata u Bejrutu, u petak, 14. kolovoza, u kasnim večernjim satima stiže u Osijek

Informaciju je za Glas Slavonije potvrdio je Ino Munitić, direktor agencije za zapošljavanje pomoraca Pasat, čijim posredovanjem su Perošević i još deset hrvatskih pomoraca zaposleni na brodu "City of Rome", koji je bio privezan u bejrutskoj luci, na manje od kilometar od skladišta u kojemu je došlo do požara, a potom i razorne eksplozije, koja je gotovo potpuno uništila luku, kao i dobar dio grada, pri čemu su stotine poginule ili nestale, a više od 200 tisuća ljudi ostalo bez krova nad glavom.

'Ozlijeđeni brodski kuhar Branko Perošević dobro se oporavlja nakon pretrpljenih ozljeda i kirurškog zahvata kojemu je bio podvrgnut u Bejrutu neposredno nakon eksplozije, te je, na sreću, u dovoljno dobrom zdravstvenom stanju da može krenuti kući. Tijekom leta pratnja će mu biti jedan od kormilara s broda, inače iz Zagreba, što je dobra vijest i zbog povratka ostalih članova posade u Hrvatsku, kazao je Munitić.