VELEPOSLANIK VOLK

'Hrvatska zna što Slovenija hoće!'

28.09.2012 u 09:14

Bionic
Reading

Povodom izjava i nagađanja vezanih uz rješavanje problematike Ljubljanske banke i dosadašnjih susreta financijskih stručnjaka Franca Arhara i Zdravka Rogića, reagirali su iz veleposlanstva Slovenije u Zagrebu kazavši da Hrvatska već dugo zna što Slovenija hoće

Iz veleposlanstva u Zagrebu promptno su odgovorili hrvatskoj ministrici vanjskih poslova Vesni Pusić kazavši da Slovenija hoće da Hrvatska poštuje svoje međunarodne obaveze i dana obećanja prilikom zaključivanja pregovora s EU-om. Ministar vanjskih poslova Slovenije Karl Erjavec i veleposlanik Slovenije u Hrvatskoj Vojko Volk su i u svojim javnim nastupima to više puta jasno rekli: povlačenje državnih ovlasti hrvatskim bankama koje su u suprotnosti s preuzetim međunarodnim obavezama Hrvatske, poručili su iz veleposlanstva Slovenije u Zagrebu.

Podsjetimo, Pusić je u četvrtak u New Yorku izjavila kako ne razumije što zapravo želi Slovenija koja izražava svoje nezadovoljstvo tijekom razgovora o problemu hrvatskih štediša bivše Ljubljanske banke. Pusić je komentirala izjavu slovenskog šefa diplomacije Karla Erjavca koji je rekao da Hrvatska stalno mijenja stajališta o Ljubljanskoj banci te da zbog toga nije previše optimističan da će se naći rješenje.

Kako je Pusić rekla novinarima, Hrvatska o Ljubljanskoj banci ima apsolutno konzistentno stajalište i dodala da ne razumije što se sa Slovenijom dogodilo.