ZA FILM 'ODA RADOSTI'

Hrvatska u Berlinu dobila turističkog Oscara

09.03.2012 u 20:04

Bionic
Reading

Hrvatska turistička zajednica na Međunarodnom sajmu u Berlinu zaslužila je turističkog Oscara za promotivni film 'Oda radosti'

'Oda radosti', promidžbeni film Hrvatske turističke zajednice, osvojio je u kategoriji turističkih filmova prestižnu nagradu Turistički Oscar 'Das goldene Stadttor' na Međunarodnom festivalu turističkog filma koji se svake godine održava u okviru turističke burze ITB u Berlinu. Na natjecanje su bila prijavljena čak 92 filma iz 28 zemalja svijeta.

U ime Hrvatske turističke zajednice nagradu je primio v. d. direktora Glavnog ureda Hrvatske turističke zajednice Niko Bulić koji nije krio zadovoljstvo i pri tome naglasio kako je ovaj promotivni film spoj tradicionalnog i suvremenog te dio promidžbene kampanje Hrvatske turističke zajednice pod sloganom 'Hrvatska - nova turistička zvijezda Europske unije', a prvenstveno je namijenjen prikazivanju na inozemnim tržištima te će dodatno afirmirati činjenicu da Hrvatska uskoro postaje 28. članica Europske unije.

Ideju je dala poznata čelistica Ana Rucner nakon što je snimka njezine izvedbe 'Ode radosti' s Revijskim i Tamburaškim orkestrom HRT-a i ansamblom Lado polučila velik međunarodni uspjeh.

Film je režirao Hrvoje Hribar, a snimatelj je bio Mirko Pivčević. U filmu koji traje ukupno 4,5 minuta sudjeluju i Zagrebačka filharmonija, zbor Ivan Goran Kovačić, kao i glazbenici na našim autentičnim narodnim instrumentima poput gajdi, sopila ili lijerice koje je snimio Stjepan Večković.