OPTUŽBE ZA RATNI ZLOČIN

Hrvatska traži od Srbije izručenje Veljka Marića

14.03.2011 u 13:17

Bionic
Reading

Hrvatska je podnijela zahtjev za izručenje hrvatskoga branitelja Veljka Marića, kojeg su uhitile srbijanske vlasti pa ćemo vidjeti kako će o tome biti odlučeno, izjavio je na novinarski upit ministar pravosuđa Dražen Bošnjaković, koji je danas nazočio otvorenju projekta potpore uspostavi Državne škole za pravosudne dužnosnike.

Mi jedino možemo podnijeti zahtjev da nam ustupe taj predmet, što smo i učinili, rekao je, dodavši kako se nakon toga očekuje odgovor srbijanskog ministarstva pravosuđa.

Napomenuo je kako je izrudžbeni zahtjev poslan na temelju akta koji je donijelo hrvatsko državno odvjetništvo, koje je, kako je rekao, također utvrdilo osnovanu sumnju vezanu za određene događaje.

Čim smo dobili taj akt, zatražili smo, u skladu s načelima međunarodnopravne pomoći, izručenje pa sad čekamo odgovor, rekao je Bošnjaković i dodao kako će odgovor tražiti i požurnicom.

Veljko Marić, koji je od travnja prošle godine u srbijanskom zatvoru, optužen je za ubojstvo civila u Rastovcu te za ratni zločin.