VANDALSKI ČIN

Hrvatska obitelj napadnuta u Vojvodini

31.12.2009 u 17:03

Bionic
Reading

U mjestu Vajska u Vojvodini, uz granicu s Hrvatskom, na drugi dan Božića nepoznate su osobe naftom poprskale obiteljsku kuću mjesnih aktivista Demokratskog saveza Hrvata u Vojvodini (DSHV), objavio je u četvrtak vojvođanski tjednik 'Hrvatska riječ'.

Izgred, koji se ocjenjuje kao vandalski čin jedne ili više osoba, dogodio se u jutarnjim satima 26. prosinca, kada su oštećeni i pojedini lokali te autobusna postaja u središtu sela.

'Čin je za osudu jer je šteta nanijeta staroj, uglednoj obitelji koja ničim nije zaslužila da joj se ovako nešto dogodi', izjavio je u tom povodu predsjednik Mjesnog odbora DSHV-a u Vajskoj Željko Pakledinac.

On objašnjava da se ova obitelj ističe aktivnostima u hrvatskoj zajednici u ovome mjestu, a posebno su angažirani oko upisa Hrvata u poseban birački popis za skorašnje izbore Hrvatskog nacionalnog vijeća u Srbiji.

Dodao je kako je to unijelo uznemirenost u ionako nepovjerljive pripadnike ove zajednice, koji se vrlo teško odlučuju javno očitovati svoju hrvatsku pripadnost.

Vajska je mjesto u zapadnoj Bačkoj u kojoj živi oko 350 Hrvata, što je oko 10 posto mjesnog stanovništva.