KONVENCIJA HSP-HČSP

'Hrvatska može lijepo živjeti i bez EU'

24.01.2009 u 16:41

Bionic
Reading

Predsjednik HSP-a Anto Đapić danas je u Kninu na konvenciji Hrvatske stranke prava i Hrvatske čiste stranke prava dalmatinskih županija Šibensko-kninske, Zadarske, Splitsko-dalmatinske i Dubrovačko-neretvanske poručio kako bez povratka na temeljne hrvatske vrijednosti nema ni ekonomskog oporavka Hrvatske

KNIN - "Na hrvatskoj političkoj sceni danas prevladavaju laži, opsjene i manipulacija, no u borbi za bolju budućnost Hrvatska svoju šansu ima u HSP-u", kazao je Đapić najavljujući renesansu pravaštva u Dalmaciji i Hrvatskoj.

Hrvatska je danas na stranputici, a hrvatski političari samo se natječu u tomu tko će brže ispunjavati zahtjeve iz Bruxellesa dopuštajući da nas Slovenija ismijava, zaključio je Đapić. Mi nismo protiv Europske unije ali ona je iz svog Ustava izbacila Boga, a jednoj "maloj iskompleksiranoj Sloveniji" tolerira ovakvo ponašanje prema nama, kazao je Đapić dodajući kako Hrvatska može lijepo živjeti i bez Europske unije i s njom surađivati.

Sve pravaše pozvao je na zajedništvo na predstojećim lokalnim izborima. "Čeka nas teška i prljava kampanja u kojoj nitko od naših kandidata neće biti pošteđen. Protiv nas se vodi medijska kampanja. Pogledajte samo što meni rade u Osijeku. Istina s ovog skupa neće doprijeti u javnost, pisat će da se vraćamo u mračna vremena, ali HSP nije stranka koja živi od izbora do izbora, već ima 150-godišnju tradiciju i predstavlja onu vertikalu društva koja brani hrvatske vrijednosti koje drugi gaze i vrijeđaju", kazao je Đapić dodajući kako vjeruje kako će tu snagu HSP-a narod u svibnju prepoznati.

Rekao je i kako Knin nije slučajno odabran za mjesto održavanja konvencije. Odabran je, kazao je Đapić, kao "sveti grad hrvatske patnje ali i slave te kao simbol svega što je državotvornim Hrvatima svetinja".

Na predstojeće izbore HSP izlazi čvršći i organiziraniji ustvrdio je zamjenik predsjednika HSP-a Danijel Srb, dodajući kako posebno raduje što toj stranci više pristupa mladih i obrazovanih ljudi.

Luka Podrug, politički tajnik HČSP-a i kandidat za gradonačelnika Splita kazao je kako su u Hrvatskoj danas na vlasti dvije struje komunističke partije, jedna malo ljevija, druga malo desnija, te da nema razlike u politici koju vode Mesić, Sanader, Pusić ili Milanović. Sve hrvatske vlade, po njegovoj ocjeni, bile su marionetske, no došlo je, poručio je, vrijeme za korjenite promjene.

Na konvenciji oštre primjedbe izrečene su i na račun medija koji su prozvani "terorističkim sredstvom političke manjine nad većinom".

U nazočnosti oko 500 članova i simpatizera HSP-a i HČSP-a danas su u Domu hrvatske vojske u Kninu prikazani slajdovi nakon pobjede u "Oluji" i vješanje zastave na kninskoj Tvrđavi te fotografije generala optuženih za ratne zločine. Predstavili su se i kandidati na predstojećim izborima pa će tako HSP-ov kandidat za župana u Šibensko-kninskoj županiji biti Gordan Baraka. Aktualni dožupan u Zadarskoj županiji Đani Bunja bit će kandidat za župana u toj županiji, u Splitsko-dalmatinskoj županiji kandidat za župana je Ivan Protrka, a za gradonačelnika Splita Luka Podrug iz HČSP-a, dok je u Dubrovačko-neretvanskoj županiji HSP-ov kandidat za župana Gašpar Bjelopera.

Nakon konvencije milenijsku fotografiju svih sudionika na kninskoj Tvrđavi snimio je vodički snimatelj Šime Strikoman.