DRAGOVOLJCI O TUĐMANU I BIH

'Hrvatska mora Haagu reći dosta!'

09.02.2011 u 14:15

Bionic
Reading

Reagirajući na završne riječi tužiteljstva u procesu bosansko-hercegovačkih Hrvata na sudu u Den Haagu, Udruga dragovoljaca i veterana Domovinskog rata navodi kako je iz izrečenih kvalifikacija očito da Haag montira svojevrsni zločin prema Hrvatskoj te dodaje kako od Vlade i hrvatske službene politike u pogledu 'ovako sramotnih optužbi' očekuje hitnu reakciju i da beskompromisno stane u obranu istine o ulozi hrvatske države i prvog hrvatskog predsjednika Franje Tuđmana u Domovinskom ratu

U današnjem priopćenju naslovljenom 'A Hrvatska šuti!' koje potpisuje predsjednik Udruge Đuro Dečak, navodi se kako se Hrvatsku u završnim riječima tužiteljstva u procesu bosansko-hercegovačkih Hrvata tretira kao zločinačku tvorevinu, agresorsku državu, kako u Hrvatskoj tako i na teritoriju susjedne Bosne i Hercegovine, a Tuđmana optužuje kao ratnog zločinca.


'Hrvatsku se optužuje, a napose dr. Franju Tuđmana kao ratnog zločinca koji je sa svojim generalima uspostavio interni zločinački pothvat s ciljem istrebljenja Srba, što se operacionaliziralo u akciji Oluja te da je bio na čelu međunarodnog zločinačkog pothvata s ciljem uspostavljanja velike Hrvatske na teritoriju BiH. Terminom 'Velika Hrvatska' pokušava se izjednačiti 'grijeh' za rat u Republici Hrvatskoj i Bosni i Hercegovini, dakle pokušava se plasirati teza o tzv. 'građanskom ratu', stoji u priopćenju Udruge i dodaje kako je evidentno da Haag sustavno zanemaruje činjenicu da je Hrvatska bila žrtva u Domovinskom ratu.

'Kada bi se, ne daj Bože, donijela presuda temeljem takvih kvalifikacija iznesenih u predmetima Oluja i Herceg Bosna, Hrvatska bi bila označena kao zločinačka tvorevina, pa analogno tome i svi mi hrvatski branitelji, na čelu s dr. Franjom Tuđmanom, bili bismo zločinci odnosno izjednačeni s agresorima na RH i BiH. Evidentno je da Haag montira svojevrsni zločin prema Hrvatskoj i sustavno zanemaruje činjenicu da je Hrvatska bila žrtva u Domovinskom ratu, a Hrvatska šuti', stoji u priopćenju.

Udruga 'glede ovako sramotnih optužbi' očekuje od službene hrvatske politike da beskompromisno stane u obranu istine o ulozi Hrvatske države i dr. Franje Tuđmana u Domovinskom ratu.

'Hrvatska na ove neutemeljene objede koje su uvredljive za sav hrvatski narod i sve građane Republike Hrvatske, mora Den Haagu reći dosta. Hrvatska ne smije biti ni gluha ni slijepa, jer se na ovom sramotnom procesu sudi upravo njoj. Očekujemo hitnu reakciju Vlade RH', stoji u priopćenju Udruga dragovoljaca i veterana Domovinskog rata Republike Hrvatske.