20 PROJEKATA

Hrvatska Italiji nudi riječki aerodrom

19.04.2012 u 11:13

Bionic
Reading

Više od 20 investicijskih projekata u turizmu te infrastrukturnom i uslužnom sektoru: Hrvatska je vratila u Italiju s projektom 'Be CROactive', piše ANSAmed, odjel talijanske novinske agencije ANSA za Mediteran

Projekt 'Be CROactive' pokrenula je 2007. Hrvatska gospodarska komora s ciljem promoviranja hrvatskih proizvoda i privlačenja stranih ulagača.

Na ovaj način Hrvatska potiče interes stranih zemalja na izložbi Expo Italian Real Estate, koja će se održati od 5. do 7. lipnja u izložbenom prostoru Fieramilana.

Među odabranim prilikama za ulagače su Pašman Resort, projekt gradnje luksuznog odmarališta sa 5.000 postelja na istoimenom otoku 'težak' 700 milijuna, modernizacija i proširenje Zračne luke Rijeka, gdje će se sa 16 milijuna eura unaprijediti usluge i sadržaji za putnike te šoping-centar Colloseum City Park u Slavonskom Brodu (13 milijuna eura).

Turizam je jedan od najvažnijih sektora Hrvatske, a u 2011. generirao je prihod od šest milijardi eura (18 posto BDP-a), zaključuje ANSAmed.