BIH MEDIJI O POLANČECU

'Hrvatska hapsi privatizacijsku mafiju'

31.03.2010 u 11:16

Bionic
Reading

Uhićenje bivšeg potpredsjednika hrvatske vlade Damira Polančeca izazvalo je veliku pozornost medija u Bosni i Hercegovini a neki od njih u srijedu nagađaju da se sada otvara put procesuiranju još značajnijih osoba

'Je li sljedeći Ivo Sanader?', naslov je teksta u sarajevskom 'Oslobođenju' u kojemu se opširno izvješćuje o akciji USKOK-a i hrvatske policije.

List navodi da je u hrvatskoj javnosti nakon Polančecova privođenja otvoreno pitanje je li ovaj bivši visoki dužnosnik djelovao samostalno i hoće li istraga o nezakonitostima povezanim s koprivničkom 'Podravkom' dovesti i do bivšeg hrvatskog premijera Sanadera.

'Hrvatska hapsi privatizacijsku mafiju', piše na naslovnici 'Dnevni avaz' prenoseći sve potankosti o privođenju Polančeca, obavljenog u utorak.

List ističe i to da je HDZ odlučio suspendirati Polančeca sa svih stranačkih dužnosti te da je i premijerka Jadranka Kosor dala izravnu potporu svim akcijama pravosuđa u provedbi zakona.

I banjalučke 'Nezavisne novine' opširno pišu o Polančecovu uhićenju, no bez posebnih komentara.

List podsjeća da je Polančec u javnosti dugo povezivan s korupcijskim skandalom oko 'Podravke' te da neki drže kako je zapravo on i smislio i naložio cijelu operaciju u kojoj se skupina menadžera novcem koprivničke tvrtke pokušala dokopati većinskog vlasničkog udjela.