'NI LIJEVA NI DESNA'

Hrvatska dobila Obiteljsku stranku

15.04.2010 u 20:30

Bionic
Reading

Obiteljska stranka, čije je sjedište u Zagrebu, danas poslijepodne prvi se put javno predstavila na splitskoj Rivi, čime su, po riječima njezina predsjednika Ivice Relkovića, počele praktične pripreme te stranke za sudjelovanje na sljedećim parlamentarnim izborima u Hrvatskoj

'Obiteljska stranka nije ni lijeva ni desna. Takva podjela u Hrvatskoj je besmislena jer niti se lijevi bore za prava radnika niti se desni bore za nacionalni ponos', izjavio je novinarima Relković, dodajući da se Obiteljska stranka zauzima 'za generacijsku smjenu političkih elita u Hrvatskoj kako bi se u politički život uključili mladi i neistrošeni dužnosnici'.

Prvo javno predstavljanje Obiteljske stranke nazvano je 'Domjenak demokracije', a stranački aktivisti odjeveni u majice s tim natpisom novinarima su dijelili letke.

Na tim je letcima među ostalim pisalo: 'Obiteljski san - nedjelja neradni dan', 'Više ne govore o odumiranju države, nego sve rade na odumiranju obitelji', 'Ne nasilju i totalitarizmima', 'Pitka voda - najveće hrvatsko bogatstvo', 'Ne dopuštamo da se ikome prodaju hrvatske šume, vode i more', 'Ne pristajemo na to da Hrvatska vlast bilo kakvim postupcima razbija nacionalno jedinstvo hrvatskog naroda u Domovini i iseljeništvu'...

Relković je novinarima izjavio da će Obiteljska stranka u pripremama za sljedeće parlamentarne izbore diljem Hrvatske organizirati predstavljanje slično današnjem, a najavio je da će sljedeće predstavljanje te stranke biti u Zagrebu.